Matulji Tours i Natura magica donose aktivni odmor u prirodi namijenjen mališanima @ Platak

U nastavku se nalaze termini za aktivni odmor u prirodi. Ovo ljeto smo na Platku, u susjedstvu i blizu svima, spremni upoznati ljepote našeg kraja.

Aktivno ljeto na Platnu organizira obrt za aktivni odmor ‘Natura magica’, a kako ističe Sandra Jardas sve je krenulo davnih dana kada je s cijenjenim profesorom, planinarom i izviđačem Klaudijem Jelenićem odlazila najprije kao dijete, a kasnije i kao voditelj/učitelj/animator na skijanja i ljetovanja.
– Usvajala sam znanja o snalaženju i o prirodi koja nas okružuje uz stručno vodstvo profesorice i magistrice Gordane Begić. Učila sam o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću i odgovornosti, a sve to uz druženje, igru i zabavu s mojim vršnjacima. Tehnologija je neizbježna u današnjem društvu i ne možemo je i ne smijemo zanemariti, ali djeci je isto tako potrebno pokazati, usmjeriti ih k pozitivnoj energiji koju daje priroda. Aktivni odmor u prirodi i druženje s vršnjacima, timski rad, fizička aktivnost, neke stare, zaboravljene igre, nova znanja i učenje na zabavni način učinit će djecu sretnijim i zdravijima. Želim prenijeti na mlađe generacije ljubav prema fizičkoj aktivnosti, prirodi, šumama, moru, timskom radu, radu u paru, samodisciplini u nadi da će uvidjeti dobre i pozitivne strane svježeg zraka i da će to isto jednog dana prenijeti i na svoju djecu, istaknula je Sandra Jardas.

Matulji – Obrt za aktivni odmor ‘Natura magica’ i turistička agencija Matulji tours organiziraju aktivni odmor u prirodi za mališane u sedam termina tijekom srpnja i kolovoza.

Draga djeco, dragi roditelji, bake i djedovi, krenimo u prirodu, uživajmo u šumi i na planinama, pogledu i fizičkoj aktivnosti, druženju s prijateljima i veselimo se novim poznanstvima.

U nastavku se nalaze termini za aktivni odmor u prirodi. Ovo ljeto smo na Platku, u susjedstvu i blizu svima, spremni upoznati ljepote našeg kraja.

Srpanj:
13.7.-17.7.2020.
20.7.-24.7.2020.
27.7.-31.7.2020.

Kolovoz:
3.8.-7.8.2020.
10.8.-14.8.2020.
17.8.-21.8.2020.
24.8.-28.8.2020.

Cijena po djetetu: 1.350 kn za minimum 20 djece.

Uključuje:
• Smještaj u višekrevetnim sobama u Velikom domu na Platku
• Usluga punog pansiona
• Program animacije prema rasporedu
• 24 satni nadzor učitelja/animatora
• Osiguranje od nezgode

Napomena: kupatilo je etažno što pruža ugođaj pravog planinarskog doma

Program:

1. dan: dolazak na Platak oko 13 sati. Smještaj po sobama. Popodne upoznavanje i zabavne sportske aktivnosti na otvorenom. Oko 19 sati večera, a nakon toga večernji program.
Prvi dan nakon večere zajedno s djecom pišemo pravila ponašanja na planini i u hotelu.
Neka od pravila ponašanja su sljedeća:
• mobitel se ne drži za stolom za vrijeme obroka
• na planinarenju i skijanju uživamo u prirodi, a mobitel koristimo isključivo za vrijeme pauza za slikanje i javljanje najmilijima
• za sve probleme i pitanja obratimo se nekom od učitelja u blizini
• ako se ne osjećamo dobro, obratimo se najbližem učitelju ili prijatelju (koji će pozvati učitelja)
• brinemo se o higijeni
• svako jutro pospremimo sobu
• razmirice s prijateljima rješavamo mirnim razgovorom ili pozovemo učitelja u pomoć
• ne svađamo se i ne vičemo
• pjevanje je dobrodošlo kada smo na planini ili u šumi

Sa idejom i željom da domaćoj klijenteli na jednom mjestu ponudi raznovrsne turističke usluge, 2009 g. osnovana je putnička agencija „Matulji Tours“. U navodima mnogih, agencija je od tada razvila svoju jedinstvenu i prepoznatljivu kvalitetu koju danas smatramo rezultatom napornog i ustrajnog rada djelatnika kroz dugi niz godina. Tijekom našeg dosadašnjeg djelovanja, cijelo se vrijeme bavimo turizmom, pohađamo edukacije, seminare i putujemo na odredišta koja preporučujemo, kako bi svojim klijentima pružili kompetentan savjet glede odabira savršenog godišnjeg odmora, vikend aranžmana ili jednodnevnog izleta, ljeti ili zimi, autobusom ili zrakoplovom. Kroz dugogodišnje iskustvo svoju ponudu smo doveli na zapaženu razinu, koju obilježavaju samo vrhunski ponuđači i destinacije koje možemo s povjerenjem preporučiti. Zbog toga možemo reći da putnička agencija Matulji Tours radi samo s provjerenim i kvalitetnim poslovnim partnerima te Vam nudi putovanja po Vašim željama bilo da se radi o destinaciji, smještaju ili cijeni. Bez obzira radi li se o pravnoj ili fizičkoj osobi, nalazimo smještaj u hotelima, apartmanima i privatnim kućama po cijelom svijetu za vaše ljetne i zimske odmore, organiziramo grupna i individualna europska i daleka putovanja, jednodnevne izlete, wellness programe, skijanja, tematska putovanja, tečajeve stranih jezika te prodaju zrakoplovnih karata po najpovoljnijim cijenama. Uz poduzetnu i marljivu ekipu, ono što je najbitnije, nudimo vam prije svega fleksibilnost i brzu učinkovitost. Bogatstvo naše ponude i mnoštvo informacija potražite u našoj poslovnici gdje će vas dočekat ljubazno i stručno osoblje koje će Vam svojim iskustvom i savjetima pomoći u organizaciji i realizaciji vašeg putovanja. Upoznajte naš pouzdani team i dopustite da vam predstavimo svijet kroz putovanja!

Ostale dane se s učiteljima/animatorima dogovara buđenje nakon čega slijedi tjelovježba na svježem zraku, pospremanje soba, ocjenjivanje soba i doručak. Nakon doručka se kreće planinariti u prikladnoj odjeći i obući s dosta tekućine.
Na Platku postoje tri šetnice (žuta, zelena i plava) od kojih svaka traje otprilike dva/tri sata. Nisu zahtjevne i djeca svih uzrasta mogu proći iste. Postoje i planinarske staze označene markacijama. Od onih kraćih i manje zahtjevnih jedna vodi na Guslicu, a druga na Snježnik. Guslica i Snježnik su isto tako povezani planinarskom stazom koja je srednje zahtjevna. U blizini Platka je i Risnjak kao i Hahlić i ostale planine, ali takve su staze malo zahtjevnije i definitivno iziskuju cjelodnevno planinarenje.
Učitelji/animatori naprave program za sve dane aktivnog odmora odmah prvi dan (popodne) te se u potpunosti prilagode djeci i njihovim mogućnostima.
Ručak je obično oko 13/13.30 sati. Kada djeca pojedu, jedna soba je uvijek zadužena za pospremanje posuđa i stolova. Slijedi strogi odmor (zbog jakog sunca i uzbudljivog jutra). Popodne je rezervirano za sportske aktivnosti i natjecanja (sprint, cross, snalaženje u prirodi, boćanje, traženje blaga, skok u vreći, skok na tri noge).
Večera je oko 18.30, slijede zabavne aktivnosti s prijateljima i učiteljima.
Svatko je u svom krevetu u 22 i nakon pol sata se gase svjetla (z z z)
U slučaju ružnog vremena ostaje se u domu te u zajedničkoj prostoriji učitelji/animatori uče djecu vezivanje konopa, izviđačke znakove (bit će potrebni za snalaženje u prirodi što je jedna od grupnih aktivnosti na otvorenom), gledanje kompasa ili se u dogovoru s djecom može pogledati neki film.
Zadnju večer je podjela nagrada i malo kasnije spavanje..
Zadnji dan ujutro nakon doručka završno pakiranje i druženje na otvorenom uz sportske aktivnosti. Ručak oko 13.30. Dolazak roditelja u 14.30, pozdravljanje s prijateljima, učiteljima/animatorima te polazak.

Obavezna oprema:
– cipele/tenisice za hodanje
– šilterica ili marama za na glavu
– dovoljan broj kratkih majica
– dovoljan broj kratkih hlača
– dovoljan broj daljnjeg rublja
– duge hlače i majica
– kabanica, vjetrovka ili nepromočiva jakna
– papuče/šlape za hotel
– tenisice za sportske aktivnosti
– sredstvo protiv krpelja
– krema s UV zaštitom
– higijenske potrepštine
– društvene igre
– papir i olovke/kemijske u boji
– lijekovi ako dijete koristi određene lijekove

error: Content is protected !!