ERSTE AD

Matuljska Božićna štorija

Općina Matulji u suradnji s vrijednim Udrugama s Matuljskog područja pripremila je program događanja u vrijeme Adventa

Matulji – Iako i nadalje živimo sa problemima koje nam je donio virus Covid 19, Općina Matulji u suradnji sa vrijednim Udrugama sa našeg područja, pripremila je program događanja u vrijeme Adventa kako bi u okviru mogućnosti odnosno mjera propisanih odlukama Stožera civilne zaštite ipak pridonijeli blagdanskom ugođaju.

Božićna štorija započet će ove nedjelje, 28. studenog u 19 sati koncertom Mješovitog pjevačkog zbora „Štorija“ Rukavac i Klape „Skalin“ pod nazivom „Dobri Božići, dobri blagdani“ u Crkvi Krista Kralja u Matuljima. Istoga dana upaliti će se božićna rasvjeta na području Općine Matulji.

Sljedeće nedjelje, 05. prosinca KUD Učka Matulji zajedno s Puhačkim orkestrom Lovran održat će koncert „Božićna harmonija“ u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima s početkom u 19 sati. Program se nastavlja u nedjelju, 12. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani gdje će se s početkom u 17,30 sati održat predstava za djecu „Božićna priča“ u produkciji Scene Gorica.

Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji u subotu, 18. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani organizira tradicionalno natjecanje u pripremi orehnjače uz bogate nagrade, a prijaviti se mogu svi zainteresirani. Nakon natjecanja predstaviti će se polaznici plesne radionice standardnih plesova Udruge umirovljenika koji iz godine u godinu sve profesionalnije vladaju plesnim podijem.

Trio Bajs

U Crkvi sv. Luke u Rukavcu koncert će održati Mješoviti pjevački zbor „Štorija“ Rukavac i Klapa „Skalin u nedjelju. 19. prosinca s početkom u 19 sati. Na Badnjak, 24. prosinca od 9-13 sati Trio Bajs svirati će ispred ugostiteljskih objekata u centru Matulja.

Tijekom događanja 28. studenog, 5. i 12. prosinca biti će postavljen Photo point. Svi zainteresirani imat će mogućnost besplatnog fotografiranja i izrade 1 besplatne fotografije koju će dobiti na licu mjesta. Fotografije će izraditi Damirov foto kutak – Foto Kantunić.

Udruga Foliot održat će pet adventskih radionica za djecu i roditelje i to: 4., 11., 18., 28., 29. i 30. prosinca. Broj polaznika je ograničen te je stoga potrebna prijava na e-mail udruge. Detalji o radionicama biti će objavljeni na mrežnim stranicama Udruge Foliot.

U Galerijici Općine Matulji pripremljen je bogati izložbeni program. Prva po redu je izložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka pod nazivom „Isti smo u različitosti“. Izložba će biti otvorena od 1. – 5. prosinca. U razdoblju od 6. – 10. prosinca održati će se izložba dječjih radova polaznika kreativne radionice Udruge Foliot „A zašto ne bi…“. Likovna udruga i Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji održati će izložbu „Ususret Božiću“ od 13. do 24. prosinca. Za kraj, u Galerijici će gostovati Udruga Interinova od 27. prosinca do 07. siječnja sa izložbom „Mars i voda“.

Ulaz na koncerte, predstavu i izložbe je besplatan uz obavezno predočenje EU digitalne Covid potvrde. Osobe mlađe od 16 godina ne moraju imatu EU digitalnu Covid potvrdu. Dodatne informacije o događanjima građani mogu saznati slanjem maila na drustvene.djelatnosti@matulji.hr.

error: Content is protected !!