Matuljske ljetne večeri počinju domaćom komedijom @ Matulji

Liburnija.net: Antonio Krištofić i Duško Jeličić Dule

Druga polovica srpnja bit će posvećenja dvama programima Matuljskih ljetnih večeri, nazvanih ”Tramontana” i ”Trifonija music” u sklopu kojih će se naći mjesta za ”domaću besedu” i nekomercijalne glazbene pravce poput jazza, bluesa i šansone.

Matulji – Novo izdanje Matuljskih ljetnih večeri počet će ove nedjelje, 15. srpnja, u 21 sat, kada će se na poznatoj pozornici pred matuljskom zgradom općine održati premijera domaće komedije ”Se sučede” Denisa Brižića, u kojoj glavne uloge imaju Valerio Benčić Vale i Dean Maslić.

Tereza Kesovija

Ova komedija je rezultat proračunski financiranog projekta kojim se nastoji potaknuti matuljska kazališna scena, a koji će svoj nastavak dobiti u rujnu kada će biti provedena audicija s naglaskom na , studente i srednjoškolce, kojima će glumačko iskustvo u kazališnoj radionici pružiti mogućnost ostvarenja njihovih kazališnih ambicija.

Tjedan dana kasnije, u subotu 22. srpnja, održat će se i drugi dio programa ”Tramontana”, zajednički koncert MIK-ovskih ”viceprvaka” Antonia Krištofića i Duška Jeličića Duleta, na kojem će se zasigurno naći i njihov aktualni hit ”Čovek otrok je zavavek”. Sljedećeg dana, odnosno u nedjelju, 22. srpnja počinje program ”Trifonija Music”, uz ”Večer evergreena” u sklopu koje će nastupiti Antonela Malis i Đani Stipaničev.

Antonela Malis i Đani Stipaničev

Posljednji vikend u srpnju proći će u znaku šansone i jazza – prvo će u petak, 27. srpnja svoju šansonijersku crtu predstaviti Tereza Kesovija da bi dan kasnije jazz i pop standarde u novom ruhu izveli Borna Šercar Trio, u kojem uz ”naslovnog junaka” sudjeluju i matuljski glazbenici Vedran i Zvjezdan Ružić, kojima će se pridružiti i vokalistica Sabrina Hebiri. Program ”Trifonija music” i prvi dio Matuljskih ljetnih večeri zaključit će, u petak 3. kolovoza, glazbeno-dramska predstava ”Billie Holiday” u kojima glavne uloge igraju Ksenija Prohaska i Robert Kurbaša.

Svi programi u sklopu Matuljskih ljetnih večeri održavaju se u 21 sat ispred zgrade Općine, a glavni su sponzori Erste banka i Radnik Križevci. Ulaz na sve programe stoga je slobodan, a u slučaju kiše neki će se programi održati u Crkvi Krista Kralja ili Kulturnom domu Hangar.

Borna Šercar Trio ft. Sabrina Hebiri

Davor Žic / Liburnija.net