Matuljski umirovljenici imaju novi prostor

matulji_sm2…uz Udrugu umirovljenika, prostorije će koristiti i matuljski Klub liječenih alkoholičara te osobe s posebnim potrebama, a u istoj zgradi će se uskoro nalaziti i Matični ured…
Matulji – Dugogodišnji san Matuljaca treće životne dobi o dobivanju vlastitog prostora za djelovanje i zajedničko druženje napokon je realiziran otvaranjem novouređenih prostorija u zgradi nekadašnjeg ‘starog vrtića’. Udruga matuljskih umirovljenika koja je formalno osnovana prije četiri godine danas ima oko 430 članova, a osim njih novouređene prostorije u starom vrtiću koristit će i matuljski Klub liječenih alkoholičara čiji su se članovi prije sastajali u općinskom prostoru iza kafića DM.
Svoje zadovoljstvo činjenicom da će od sada imati svoje prostorije pokazali su brojni Matuljci iz spomenutih udruga, koji su u velikom broju došli na svečano otvorenje. Nove prostorije za osobe treće životne dobi čije je uređenje financirala Općina Matulji bile su pretijesne za sve one koji su željeli čuti pjesmu Zvonejskih kantura te pozdravne govore načelnika Marija Ćikovića i voditelja matuljskih udruga.
– Otvorenje novih prostorija doista nam jako puno znači, jer zapravo tek sada možemo djelovati kao udruga u pravom smislu riječi. Ove prostorije moći će koristiti umirovljenici s područja Općine Matulji, doista je puno mjesta koje gravitira prema centru. To je velika stvar za nas, jer imat ćemo mjesto gdje ćemo se moći sastajati, međusobno se družiti, ali i započeti s realizacijom nekih aktivnosti koje već duže vremena planiramo pokrenuti – kazao je predsjednik matuljske Udruge umirovljenika Franjo Vrus.
Jedna od najzaslužnijih za otvaranje novih prostorija za osobe treće životne dobi u Matuljima bivša je predsjednica Udruge umirovljenika Gordana Turza, čija je upornost nakon dugotrajnih pregovora s matuljskim vlastima napokon urodila plodom, a novo vodstvo udruge ističe kako u planu imaju bogat program u kojem će moći sudjelovati njihovi članovi.
– Za sada udruga ima oko 430 članova, ali interes je golem, tako da vjerujemo kako će ta brojka samo do kraja ove godine biti i puno veća. Što se tiče naših aktivnosti, organizirat ćemo tečaj engleskoga jezika, budući da za to postoji izniman interes, a planiramo održavati i kreativne radionice, poput izrade aranžmana za Uskrs, te radovima naših članova namjeravamo obradovati umirovljenike u Domu Volosko, dodala je potpredsjednica matuljske Udruge umirovljenika Marija Lenžer.
Marino Maljavac / Liburnija.net

error: Content is protected !!