Mauro Staraj i La Banda novu godinu počeli uz glazbeno pojačanje – stigao im klavijaturist Gustafa @ Matulji

mauro_staraj_la_banda_pazin_peco (1)

Dosadašnji klavijaturista La Bande, Saša Hajdinić, zaželio se obiteljskog života i mirnijeg tempa, a uzevši u obzir da su Staraj i La Banda u prosincu znali odsvirati i po dva nastupa u jednom danu, znali su da kao zamjena u obzir dolazi samo čovjek koji u tome ima puno ”utakmica u nogama”.

Matulji – Dugogodišnji klavijaturist Gustafa, Edin Pecman – Peco, od početka (n)ove godine više nije član Gustafa, već se pridružio Mauru Staraju i njegovoj La Bandi. Tako je La Banda, poznata po sviračkoj kvaliteti, pojačana za još jednog vrhunskog glazbenika koji jako dobro barata crno-bijelim tipkama. Nogometnim riječnikom, ovaj ”transfer” planirao se već neko vrijeme ali daleko od očiju javnosti. Dosadašnji klavijaturista La Bande, Saša Hajdinić, zaželio se obiteljskog života i mirnijeg tempa, a uzevši u obzir da su Staraj i La Banda u prosincu znali odsvirati i po dva nastupa u jednom danu, znali su da kao zamjena u obzir dolazi samo čovjek koji u tome ima puno ”utakmica u nogama”. Kako je objasnio Staraj, Edin Pecman bio je logičan izbor, jer ovaj profesor glazbenog odgoja itekako ima iskustva što znači ”živjeti” glazbu ”24 sata na dan” i kakva odricanja nosi život glazbenika – više vremena provedenog ”na cesti” nego bilo gdje drugdje.

mauro_staraj_la_banda_pazin_peco (2)

– Naravno da sam izuzetno sretan i ponosan što još jedan glazbenik ovakvog kalibra stoji uz nas na pozornici, a ako uzmete u obzir da dolazi iz najpoznatijeg i najuspješnijeg istarskog banda, onda samo možemo imati osmijeh na licu, rekao je Staraj, naglasivši kako nakon iscrpljujućih nastupa u prosincu, koji praktički nisu prestali od proteklog prosinca, odlaze na zasluženi 10-dnevni odmor kako bi napunili baterije prije karnevala gdje je raspored itekako zgusnut.

– Novi čovjek u band odmah donese novu, svježu energiju, a to je sa Pecotom bilo jasno već od prve probe i znali smo da je on pravi izbor za nas. Band zvuči bolje nego ikad prije, iza nas je uspješna godina sa odlično prihvaćenim albumom ”Vrh vrhova” i četiri hita koji su bili na prvim mjestima top ljestvica, kazao je Staraj.

Iako im je ”Jože, Jože, Jože” otvorio vrata velikih pozornica, matuljski glazbenik kao omiljenu pjesmu izdvaja baš onaj aktualni broj 1 – ”Se ću prodat” za koji se snima i videospot, a pjesma govori o tome kako svakom čovjeku ponekad dođe ”puna pipa svega” i kako će ”sve prodat i gre na Učku ovce čuvat”

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Nikola Pavlaković / N.I.P. Agency

error: Content is protected !!