Međunarodna kiparska kolonija pod geslom “Djeca djeci” donirala je radove školi iz Petrinje oštećenoj u potresu

Pod geslom „Djeca djeci” kiparska udruga Mato Tijardović iz Viškova radove je donirala Osnovnoj školi Mato Lovrak iz Petrinje koja je oštećena u prošlogodišnjem potresu

Dopredsjednik Udruge Veljko Franolić, ravnateljica OŠ Mate Lovrak iz Petrinje Anica Krnjaić Magdić i Rajko Srok predsjednik Udruge

Viškovo – Kiparska Udruga Mato Tijardović Viškovo i ove je godine, unatoč pandemiji COVID 19, uspješno organizirala međunarodnu kiparsku koloniju pod geslom „Djeca djeci“. Kolonija je poznata po humanitarnosti odnosno izradi reljefa i skulptura u tehnici duboreza koje se dodjeljuju potrebitim školama i vrtićima.

Ove godine, 30 dječjih reljefa i 5 skulptura koje su izrađene tijekom kolonije, svoje će mjesto naći u Osnovnoj školi Mato Lovrak iz Petrinje koja je oštećena u prošlogodišnjem potresu.

Šesta međunarodna kiparska kolonija održana je u Liscu pod vodstvom Rajka Sroka, predsjednika kiparske Udruge Mato Tijardović Viškovo.

Djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi likovno su se izražavala u drvu pa su nastale zanimljive interpretacije florealnih i animalnih motiva kao i uporabni predmeti te razni elementi primorske arhitekture.

Kiparsku koloniju omogućili su Primorsko-goranska županija, Općina Viškovo i Općina Klana te nekoliko lokalnih privatnih tvrtki i obrta.