Međunarodna kružna utrka na Grobniku – Vesniću CEZ pobjeda

kruzna_grobnik_2016_01

Za prvi nastup na prvoj promo utrci ‘Make Roads Safe Business VIP kup’ pobjedu je ostvario Riječanin Rajmond Terčić ispred Tomislava Sajka koji je u posljednjem zavoju pretekao do tada favoriziranog i tijekom cijele utrke drugoplasiranog Zagrepčanina Ivana Pokosa.

Grobničko polje – Međunarodnom auto utrkom „Nagrada Lema racing 2016.“ na Automotodrom Grobnik ovog se vikenda vratila utrka FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone na kružnim stazama uz koje se boduju i državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, slovenski Germanol Twingo kup i novi hrvatski Seat kup.

Organizator utrke Auto sport klub Kastavac čiji je partner u realizaciji Udruga „Staza Grobnik“ okupio je 47 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Češke i Njemačke.

Milovan Vesnić,srpski automobilist za upravljačem izvrsno pripremljenog „Seat Leona racer TCR“ slavio je ukupnu pobjedu u CEZ utrci s prednošću od 38,663 sekunde ispred sunarodnjaka Mladena Lalušića u identičnom automobilu. Čitav krug zaostatka za treće mjesto bilo je dovoljno i trećem vozaču Srbije Nemanji Milovanoviću (Honda Civic). Lalušić je ostvario i najbolje vrijeme u konkurenciji 17 vozača 1:37,582 minuta prosjekom 153,776 km/sat. U posebnoj klasi izvrsno vrijeme ostvario je i Austrijanac Andreas Hasler u „Radicalu SR4“ koji je imao drugo vrijeme ukupno nakon 15 krugova.

U okviru CEZ utrke bodovano je hrvatsko prvenstvo, a najuspješniji je bio Filip Magdić (AKK Velika Gorica) koji je u Hondi Civic ima četvrti rezultat turističkih automobila. On je ujedno pobjednik Grupe III Prvenstva Hrvatske ispred Valtera Nežića (AK Buzet Autosport) i Žarka Knega (AK Dubrovnik racing), obojice na Honda Civic TypeR. Pobjednik Grupe I bio je Sven Gorup (AKK Zanatlija) u Škoda Fabia ispred Tončija Stahora (Dubrovnik racinga) u VW Polo. Član Autokluba Rijeka Igor Vičević u Hondi Civic pobjedio je u Grupi II ispred Dubrovčanina Marija Barovića (Honda Civic), te trećeplasiranog mladog Solinjanina Stipe Medića (Peugeot 106). Ekipna pobjeda prvog dana ide u Dubrovnik, a drugi su Solinjani, treći vozači Velike Gorice.

U jednosatnoj CEZ Endurance utrci pobjedio je tandem iz Srbije Lalušić-Vesnić.
U utrci slovenskog Germanol Twingo kupa 2,806 sekundi bila je prednost pobjednika Austrijanca Stefana Kramera ispred Slovenca Luke Glazera, dok je Nijemac Pirmin Weixler na trećoj poziciji zaostao 13,217 minuta.

S nestrpljenjem se očekivala prva utrka novog hrvatskog „Make Roads Safe Business VIP kupa“ čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija u identičnim „Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi“. Obzirom da svih 15 novih automobila nije u potpunosti sigurnosno pripremljeno za prvi nastup na prvoj promo utrci pobjedu je ostvario Riječanin Rajmond Terčić ispred Tomislava Sajka koji je u posljednjem zavoju pretekao do tada favoriziranog i tijekom cijele utrke drugoplasiranog Zagrepčanina Ivana Pokosa. Bilo je i odustajanja, vožnje pod interventnim „Safety Carom“ zbog zaprečenja staze, ali vatreno oktanski „prvijenac“ većine novih vozača bio je uspješan pa se novi nedjeljni nastup očekuje s još više uzbuđenja. Novi hrvatski kup do kraja sezone imat će nastupe u Beogradu, Buzetu, Poreču, Dubrovniku i Zagrebu pored kruga i na brdskim stazama, rallyu i autoslalomu.

U nedjelju, drugog dana utrke na Automotodromu Grobnik jutarnji sati rezervirani su od 9,30 sati za treninge, a prva od četiri bodovne utrke starta u 12 sati

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!