Međunarodni kamp u stolnom tenisu @ Opatija

Prošle godine kamp je održan u Malinskoj na otoku Krku, a ove smo ih godine uspjeli dovesti u Opatiju, te se nadamo da će naš grad ostati domaćin barem sljedećih pet godina, kazao je trener STK “Opatija 08” Diego Lipovšek.

Opatija – Ovog tjedna, od 23. do 29. ožujka, Opatija je domaćin Međunarodnog kampa u stolnom tenisu. Četrdesetak mladih perspektivnih stolnotenisača i stolnotenisačica do 18 godina iz Njemačke, Češke, Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske sudjeluju u dvorani Gorovo u pripremama za predstojeća natjecanja.

– Ponosni smo što je naš klub uz pomoć Grada Opatije i Sportskog saveza Grada Opatije ove godine domaćin međunarodnog kampa Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Prošle godine kamp je održan u Malinskoj na otoku Krku, a ove smo ih godine uspjeli dovesti u Opatiju, te se nadamo da će naš grad ostati domaćin barem sljedećih pet godina. U rad kampa uključeno je i sedam igrača iz našega kluba, kazao je trener STK “Opatija 08” Diego Lipovšek.

Predsjednik stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić vrlo je zadovoljan pripremama u Opatiji.

– Ovo je drugi put da organiziramo međunarodne stolnoteniske pripreme Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Tu je naša omladinska reprezentacija te igrači iz nacionalnih selekcija Češke, Slovenije, Italije, Njemačke i Austrije, kao i nekoliko Opatijaca. Ideja je da se omladinci okupe i zajedno treniraju, da treneri razmjenjuju svoja iskustva te da se unaprijedi stolni tenis u Hrvatskoj i u Opatiji. Opatija ima dugu tradiciju u stolnom tenisu te se nadamo da će se izgradnjom nove sportske dvorane dobiti još bolji uvjeti i da ćemo s ovim pripremama ostati ovdje i nekoliko idućih godina. Trenira se naporno, dva puta dnevno po tri sata i svi su vrlo zadovoljni. Smješteni smo u hotelu Dubrava i sve je zaista super, osim vremena, jer nas je dočekao snijeg, kazao je Renato Čengić.

[nggallery id=692]

Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net