Mehaničar svjetskog prvenstva u rallyju Zoran Drnjević proglašen Kastavcom mjeseca srpnja @ Kastav

Zoran Drnjević

Zoran Drnjević

Osim vozila, tvrdi da je sposoban sastaviti štošta, a pogotovo ono što drugi kažu da je nemoguće.

zoran_drnjevic_kastavac_mjeseca_2015  (3)

Kastav – Zoran Drnjević ponio je titulu Kastavac mjeseca za srpanj, i to zahvaljujući vlastitoj domišljatosti i radišnosti. Naime, povod dodjele ove titule je promocija vozila VW Buba V8, koje je u potpunosti plod njegovog rada i koje je Drnjević sam koncipirao, dizajnirao te vlastitim rukama izradio.

Jedan od rijetkih Hrvata koji su uspjeli postati dio WRC (World Rally Championship) tima i to kao ”cappo mechanic”, u slobodno vrijeme se bavi zanimljivim hobijem: sklapanjem vozila. Kao najupečatljivije sjećanje iz djetinjstva Zoran Drnjević izdvaja miris benzina, automobila i motora. Ne sjeća se s koliko je godina složio prvi motor po svom guštu, ali zna da je već tada shvatio da je njegova najveća ljubav stvaranje vlastitim rukama. Čim je bio u mogućnosti, složio si je trkaći skuter i počeo organizirati lokalne trke skutera. Trke su se brzo proširile po regiji, a Zoran je u sljedeće četiri godine skupio oko pedeset različitih pehara.

zoran_drnjevic_kastavac_mjeseca_2015  (2)

Nakon kratke pauze, počinje raditi kao mehaničar i surađuje s brojnim rally timovima na svjetskim i europskim prvenstvima. Paralelno rastavlja, restaurira i ponovo sastavlja stare aute, naziva ih ”Elmagias” i na njih stavlja zaštitni znak. Dodatnom opremom udahnuo je u njih novi život. Najviše se ponosi Volvo Amazonom iz 1964. godine, VW Bubom V8 koja će uskoro imati službenu promociju, a trenutni projekt mu je Zastava 615 V12 iz 1966. godine. Više voli i cijeni stare stvari jer smatra da su se radile da bi služile čovjeku, a danas je obrnuto: čovjek služi njima i radi za njih jer su kratkog vijeka. Osim vozila, tvrdi da je sposoban sastaviti štošta, a pogotovo ono što drugi kažu da je nemoguće.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!