Meteo alarm u crvenom: Stiže jače naoblačenje, obilna kiša i grmljavina

meteo_alarm_31_08_2014

Crvena boja označava da je vrijeme vrlo opasno, a prognostičari najavljuju osobito intenzivne meteorološke fenomene.

Opatija – Kraćem sunčanom razdoblju i relativno stabilnim vremenskim prilikama uskoro opet dolazi kraj. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, večeras i u noći sa zapada stiže jače naoblačenje, dok se na sjevernome Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti već se u večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, a u noći obilnija kiša.

Prema kraju dana sve nestabilnije pa će biti mogući lokalni pljuskovi s kojima može u vrlo kratkom vremenu pasti veća količina kiše, a pritom može prolazno biti i vrlo jakog vjetra, stoji u obavijesti meteo alarma za danas, dok je se sutra lokalno očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Količina oborina biti će oko 70 mm, vjerojatnost grmljavine od 50 do 70 %, a puhati će jaka bura s olujnim udarima.

Na Jadranu i u području uz njega promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na Jadranu mjestimice i jačim grmljavinskim nevremenom. Glavnina kiše, ponegdje obilnija, očekuje se u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne. Vjetar većinom slab, a u sjeverozapadnom području i gorju umjeren i jak sjeverac. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na buru, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Temperatura uglavnom od 11 do 16, na većem dijelu Jadrana i u istočnoj Slavoniji od 18 do 25, na južnom Jadranu od 23 do 28°C.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!