Meteo alarm u crvenom: Za danas najavljena olujna bura @ Kvarner

ARHIVA

ARHIVA

– Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji u obavijesti na Meteo alarmu.

Opatija – Nakon dva dana relativno lijepog vremena prognostičari za danas ponovo najavljuju pogoršanje vremenskih prilika. Na stranicama Meteo alarma područje Kvarnera ponovo se crveni što u ovom slučaju znači da nas očekuje vrlo jaka, mjestimice i olujna bura.

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji u obavijesti na Meteo alarmu.

Prema prognozi vremena objavljenoj na stranicama DHMZ-a, danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na Jadranu mjestimice kiša, ali padat će ponegdje i snijeg, češće prema večeri. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, a najviša dnevna između 3 i 8 °C.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!