Mića zvončarska smotra Općine Matulji 2020. zbog najave loših vremenskih prilika prebačena za nedjelju

– Na smotri će nastupiti mići zvončari Vlahov Breg Korensko, Zvonejski, Munski, Halubajski, Rukavački, Brgujski, Frlanski, Mučićevi, Žejanski, Zametski, Brežanski zvončari te Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši, a svima će prethoditi miće maškare Dječjeg vrtića Matulji sa područnim odjelima.

Matulji – Ove nedjelje 26. siječnja, s početkom u 13 sati na Vlahoven Brege pul Jušić održat će se „Mića zvončarska smotra“ Općine Matulji na kojoj će nastupiti 13 malih zvončarskih grupa. Smotra je zbog loših vremenskih uvjeta sa subote preseljena na nedjelju kada se već u prijepodnevnim satima predviđa proljepšanje vremena, a za vjerovat je da će mići zvončari svojom zvonjavom rastjerat preostale oblake i kišu i dozvati prave proljetne vremenske uvijete. Biti će tu više od 300 mićeh zvončari koji će nositi zvona u starim autohtonim jezgrama Vlahovega brega i Starega Grada pul Jušić kako bi najmlađi što izvornije doživjeli pusnu tradiciju što je i cilj Miće zvončarske smotri. Zvončari Vlahov Breg i Korensko pripremaju se već puna dva mjeseca, već cijeli ovaj tjedan mještani peku kolače,uređuje se mjesto i priprema dobrodošlica za sudionike Miće zvončarske smotri kao i sve posjetitelje koji će i sami osjetiti gostoljubivost domaćina.

Va organizacije zvončari i maškare Vlahov breg-Korensko i caffe bar Omega…. Od 25.01.20. saku subotu do kraja pusta i pusni ponedejak va dome Jušići tanci ko nekad, sope Jože Veš Mašinov in prijatelji. Nagrade za najlepše maske (pojedinac, par i grupa)

– Na smotri će nastupiti mići zvončari Vlahov Breg Korensko, Zvonejski, Munski, Halubajski, Rukavački, Brgujski, Frlanski, Mučićevi, Žejanski, Zametski, Brežanski zvončari te Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši, a svima će prethoditi miće maškare Dječjeg vrtića Matulji sa područnim odjelima. Svi oni proći će pet punktova od starta na „Vlahoven Brege pul Mariši“, preko „kola pul Cilića i kola pul jušićevega križa“ pa do „kola pul Frlanoveh“ da bi završili kolom u Starom Gradu Jušići. Po završetku smotre za sve sudionike predviđen je pravi zvončarski obed u Domu Jušići kao i dječja reduta koja će se za svu djecu održati od 17 do 19 sati u Domu Jušići, istaknuli su Mauro Viskočil i Robert Šepić ispred Zvončara Vlahov Breg-Korensko.

Za sve posjetitelje osigurana su parkirna mjesta kod Doma Jušići, Veletržnice Jušići i tvrtke Nikas. Promet kroz Jušići za vrijeme cijele zvončarske smotre omogućen uz regulaciju prometa od strane policije.

– Na svim punktovima predviđen je glazbeni program pa organizatori Zvončari Vlahov Breg- Korensko i Općina Matulji pozivaju građane da podrže mići zvončari ,budu na Vlahoven brege ove nedjelje u 13 sati te se zabave uz pravu pusnu atmosferu, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

error: Content is protected !!