Mijenja se parkirni režim u Voloskom

Parkiranje za goste apartmana i za zaposlenike koji rade u Voloskom bit će kompenzirano na lokaciji groblje Volosko, plato Črnikovica i u Ulici Črnikovica.

Opatija – U uredu gradonačelnika održan je sastanak gradonačelnika Ive Dujmića i njegovih suradnika s predstavnicima opatijskih ugostitelja, direktorom tvrtke Opatija 21 Igorom Štokom i ravnateljem Lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga Fernandom Kiriginom na temu problematike parkirališta u Voloskom.

Ususret otvaranju ugostiteljskih objekata, koje će biti moguće nakon 11. svibnja 2020., dogovoreno je da će na parkirnim mjestima u Ulici Frana Supila od 1. lipnja 2020. biti omogućeno povlašteno parkiranje za stanare Voloskog, kako bi bilo osigurano dovoljno parkirnih mjesta za goste ugostiteljskih objekata. Parkiranje za goste apartmana i za zaposlenike koji rade u Voloskom bit će kompenzirano na lokaciji groblje Volosko, plato Črnikovica i u Ulici Črnikovica.

Na sastanku je, na zahtjev ugostitelja i Mjesnog odbora Volosko, razmotrena i mogućnost uvođenja naplate parkinga na vaterpolo platou što je, kako je naglasio ravnatelj Kirigin, moguće riješiti isključivo koncesijom.

Građani koji na vaterpolo platou tijekom zime drže svoja plovila, pozivaju se da ih maknu do 15. svibnja 2020.

error: Content is protected !!