MIK 2014. – Gina Picinić pobijedila u Umagu

MIK 2014. @ Umag

MIK 2014. @ Umag

Najviše glasova publike, njih 114 osvojila je Gina Picinić sa skladbom “Najlipši škoj”, drugo je mjesto pripalo Mirjani Bobuš sa skladbom “Molitva za te” koja je osvojila 110 glasova, dok je treće mjesto osvojila Vesna Nežić Ružić sa 79 glasova za skladbu “Volin te Istro”.

Umag – MIK je svoju šestu festivalsku večer održao u Umagu, koji je tako po deseti put ugostio jedini putući festival u Hrvatskoj. Vesela i raspjevana karavana je dočekana s veseljem, a njezine sudionike je, u ime Grada Umaga, na dočeku pozdravio Niko Čančarević, zamjenik gradonačelnika. Domaćini su drage goste ponudili domaćim slasticama i pićima, a nakon ugodnog druženja krenule su pripreme za još jednu festivalsku večer.

Gina Picinić

Gina Picinić

A ona je započela svečanim defileom predvođenim Puhačkim orkestrom Babići, mažoretkinjama i gradonačenikom Vilijem Bassaneseom koji je direktoru festivala uručio veliku svečanu tortu kojom Umag MIK-u čestita pedeseti rođendan. Nakon razmjene darova, publika je na Trgu Slobode poslušala dvadeset skladbi i sve je primila velikim pljeskom odobravanja. Ipak, najviše glasova publike, njih 114 osvojila je Gina Picinić sa skladbom “Najlipši škoj”, drugo je mjesto pripalo Mirjani Bobuš sa skladbom “Molitva za te” koja je osvojila 110 glasova, dok je treće mjesto osvojila Vesna Nežić Ružić sa 79 glasova za skladbu “Volin te Istro”.

U ukupnom plasmanu sada vodi Gina Picinić sa 131 bodom, druga je Mirjana Bobuš sa 129 bodova, dok je treće mjesto preuzela klapa Sol sa 98 bodova.

MIK sutra gostuje u Kastvu, posljednjem gradu prije velikog finala u Rijeci.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!