MIK 2015. – Joso Butorac i Voljen Grbac pobjednici su ovogodišnjeg MIK-a dok je Antonio Krištofić osvojio stručni žiri

Joso Butorac i Voljen Grbac

Joso Butorac i Voljen Grbac

Duško Jeličić Dule dobio je nagradu za 20 godina vjernosti MIK-u, a Đani Maršan za deset godina. Iza nas je još jedan MIK, a do sljedećeg ćemo uživati u pjesmama koje su se predstavile.

Rijeka – Rijeka je bila domaćin velikog finala ovogodišnjeg izdanja fetsivala MIK te je tako, kao peti domaćin ovogodišnje festivalske turneje, ugostila jedini putujući festival u Hrvata. Velika i raskošna pozornica “preživjela je” poslijepodnevni ljetni kišni pljusak, a tijekom festivalske večeri je kiša umalo pokvarila spektakl na Korzu. No, MIK ne može sputati ništa pa je pjesmom otjerao kišne oblake i doživio riječku noć za pamćenje.

Antonio Krištofić

Antonio Krištofić

Ovogodišnji sveukupni pobjednici su Joso Butorac i Voljen Grbac s pjesmom ‘Tu san rojen, Antonio Krištofić je s pjesmom ‘Partenca’ osvojio drugo mjesto dok je na trećem mjestu Karin Kuljanić s pjesmom ‘Najlipši si’. Stručni žiri prvo mjesto dodijelio je pjesmi ‘Partenca’ i Antoniu Krištofiću, na drugome mjestu su se našli Đani Maršan u pratnji Klape Kamik s pjesmom ‘ Prišal san doma’ dok je treće mjesto zauzela ovogodišnja debitantica Marina Žužić s pjesmom ‘ Ni noć za kraj’.

Nagrada “Roženice Radio Pule” za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj, pokrovitelja Radio Pule: Aleksandar Valenčić za skladbu “Zrno soli” – Sandra Vagaja; nagradu za najboljeg debitanta koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar: Mateo Pilat; nagradu Čakavskog sabora za najbolji tekst: Vjeko Alilović za skladbu “Se dobro je”; nagradu za najbolji aranžman koju dodjeljuje Radio Istra: Ivo Popeskić za skladbu “Ni noć za kraj”; nagradu “Zlatni mikrofon Radio Rijeke” za najbolju interpretaciju: Katja Budimčić za izvedbu skladbe “Cvit ružmarina”; nagradu “Beseda” koju dodjeljuje Novi list za skladbu koja cjelokupnim izričajem na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju: skladbe “Da ča bin ja otel” (Jeličić/Bonaca/Popeskić) – Duško Jeličić i “Partenca” (Valenčić/Šaina/Valenčić) – Antonio Krištofić, a najbolji domaćin festivalske večeri osvojili su svi domaćini. Duško Jeličić Dule dobio je nagradu za 20 godina vjernosti MIK-u, a Đani Maršan za deset godina.

Iza nas je još jedan MIK, a do sljedećeg ćemo uživati u pjesmama koje su se predstavile.

I.M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!