MIK 2017. – Grdović pomeo konkurenciju @ Malinska

Mladen Grdović


 
Pogled u nebo i nepovoljna meteorološka predviđanja organizatore su primorali da festivalsku večer s „friško“ obnovljene Rive premjeste u Školsku sportsku dvoranu osnovne škole.
 
Malinska – Općina Malinska-Dubašnica bila je domaćinom druge večeri Festivala Melodije Istre i Kvarnera 2017. koji je sinoć iz Opatije krenuo na putovanje tijekom kojeg će posjetiti Kastav i Rašu da bi finalno zapjevao u, matičnoj luci, Rijeci.
 
Pogled u nebo i nepovoljna meteorološka predviđanja organizatore su primorali da festivalsku večer s „friško“ obnovljene Rive premjeste u Školsku sportsku dvoranu osnovne škole. No, ni jugo, ni vjetar nisu MIK-u i domaćinima pomrsili račune. Prepuna školska dvorana bila je premala za sve one koji su htjeli odslušati nove mikovske pjesme. Jedva bi čovjek iglu ubacio među silno mnoštvo koje je neumorno pljeskalo od prve do zadnje minute festivala. Nakon festivalske špice i pozdravne „Dobra van večer“, među izvođače su se popeli i prvi čovjek Općine Malinska Dubašnica Robert Anton Kraljić te prvi čovjek MIK-a Andrej Baša koji su razmjenili prigodne darove.

Drago nam je što ste opet s nama, u Malinskoj, gdje domaća beseda ima posebno mjesto, rekao je Kraljić i zahvalio se mikovcima što su priredili još jednu nezaboravnu večer dobre pjesme, pozitivnih vibracija i energije koju samo mikovci mogu stvoriti.

Čine se da straha za budućnost jedinog putujućeg Festivala nema, jer i u Malinskoj rastu mlade nade MIK-a. U revijalnom programu nastupile su učenice 8. razreda Osnovne škole Malinska Dubašnica Nika Orešković i Monika Ivanović koje su na vlastiti način iznijele poznate mikovske hitove. Krčki trolist što ga čine dvije općine i jedan grad, odnosno Grad Krk i Općine Malinska – Dubašnica i Punat, još je jednom dokazao istinitost izreke „zajedno smo jači“. Ove tri jedinice lokalne samouprave zajedničkim snagama financiraju MIK i izmjenjuju se kao domaćini.
 
Najviše glasova, njih 105, žitelji Malinske dali su skladbi Istrijanko ruku ti prosin“ (Šeprić – Šeperić) u izvedbi Mladena Grdovića Na drugo se mjesto plasirala pjesma Živet će vavik naša beseda (Grubišić – Pilepić/Grbac) sa 89 glasova, a treću je poziciju zauzela Nina Fakin sa skladbom Ča je život (Baša – Pilepić) i 86 glasova.

Ako glasove prve i druge večeri MIK-a pretočimo u bodove, dobit ćemo sljedeću situaciju: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac s 46 bodova, drugo mjesto djele Nina Fakin i Mladen Grdović s 39 bodova, a treća ukupno je Martina Majerle s 33 osvojenih bodova.
 
I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!