Milana Međimorec, Dragica Rade i Siniša Topić među 510 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika

Milana Međimorec, Dragica Rade i Siniša Topić među 510 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika

...ilustracija...

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj.

Zagreb – Profesorica Hrvatskog jezika Milana Međimorec, profesorica Informatike i Matematike Dragica Rade iz opatijske osnovne škole te Siniša Topić učitelj Informatike iz matuljske škole nagrađeni su zbog ostvarenog uspjeha tijekom protekle školske godine.

Naime, prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove godine nagradu u bruto iznosu od 10.000 kuna dobilo je 510 zaposlenika u obrazovnom sustavu. Dragica Rade (OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija) nagrađena je za mentorstvo učenicima na natjecanjima na državnoj razini, izradu digitalnih obrazovnih sadržaja i za autorstvo udžbenika, dok je njezina kolegica Milana Međimorec nagrađena za mentorstvo učenicima koji sudjeluju na natjecanjima, smotrama i sl. na državnoj razini te na međunarodnoj razini, predavanje, radionicu ili ogledni sat na međužupanijskoj/regionalnoj ili državnoj razini te doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku. Siniša Topić (OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji) nagrađen je za mentorstvo učenicima, autorstvo udžbenika i uređenje mrežnih stranica škole.

Svjetski dan učitelja ove godine je u Hrvatskoj poseban jer je po prvi put Ministarstvo obrazovanja nagradilo najbolje – 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je jučer na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.