Zajednička fotografija učenika Ugostiteljske škole

ugostiteljska_sm…sutra, ispred Vile Angioline, učenici Ugostiteljske škole pozirati će za zajedničku fotografiju…
…ovog mjeseca učenike očekuju zanimljiva natjecanja i radionice, u nastavku provjerite o čemu je riječ…

Opatija – Nakon ‘prve ture’ novosti koje su nam stigle iz Ugostiteljske škole, slijedi još nekoliko – a obzirom na atraktivnost istih – komotno možemo kazati da je ‘šlag na tortu’ već stavljen.
Naime, u tijeku je snimanje filma o Ugostiteljskoj školi Opatija, te promociji ugostiteljsko turističkih zanimanja za koja se učenici obrazuju u školi. Promotivni film snima Robert Kalčić, a uskoro slijede završni kadrovi. No, ono što će svakako ostati u pamćenju ove generacije učenika, je i zajednička fotografija koju će snimiti sutra.
– Sutra, u petak s početkom u 13,30 sati ispred parka Angiolina snimati i fotografirat će se “zajednička fotografija” gdje očekujem tristo učenika obučenih u kuhare i konobare kako mašu što će ujedno biti i završna scena filma. Promocija filma, za očekivati je, održat će se u ožujku, a služiti će promociji škole pri budućim upisima, kazao nam je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole u Opatiji.
Svoje sportske obaveze nogometna ekipa Lumber, odradit će 14. veljače, u dvorani Gorovo, gdje će se držati nogometna utakmica u okviru županijskih natjecanja Školskih sportskih društava.
– Naš klub zove se Lumber, a do sad je postizao izvrsne rezultate. Možemo se pohvaliti da smo bili i državni prvaci u malom nogometu, a klub vode profesori Sibila Roth i Stanko Cvjetković, dodao je Miletić.
Nakon, snimanja, fotografiranja i igranja nogometa, za učenike kreću ‘prave obaveze’, točnije, 17. veljače održava se regionalno natjecanje Gastro 2011. na kojem će nastupiti slijedeći učenici u nekoliko disciplina. Pa krenimo: 1. Disciplina: PRIPREMANJE MENU-a: Bernard Latinović, mentorica Mladenka Žibert, nast.; 2. Discipliuna: POSLUŽIVANJE MENU-a: Marin Kozić, mentor Milan Vignjević, prof.; 3. Diciplina: PRIPREMANJE JELA PRED STOLOM GOSTA: Valentina Tomašičević, mentorica Nevenka Čakardić, nast.; 4. Discipllina: PRIPREMANJE HLADNOG SLANOG IZLOŠKA: Silvester Prelesnik, mentorica Ružica Šaftić, prof.; 5. Disciplina: PRIPREMANJE HLADNOG SLATKOG IZLOŠKA: Vanja Krbavčić, mentorica Eofelija Rubinić, nast.; 6. Disciplina: BARSKO POSLOVANJE: Ivan Suknjov, mentorica Vilma Krivokuća, nast.; 7. Disciplina: POSLOVANJE RECEPCIJE: Dejan Aleksić, mentorica Klara Batarelo, prof. i 9. Disciplina: PREDSTAVLJANJE TURISTIČKE DESTINACIJE, Valentina Špoljarić, mentorica Majda Šimunić, prof.
Cijenjeni i priznati kulinarski majstor Nenad Posavec (javnosti poznat kao glavni kuhar iz emisije na HTV-u U istom loncu) održati će radionicu 21. veljače u prostorijama škole.
– Gost predavač, Nenad Posavec, s najboljim učenicima održat će jednodnevnu radionicu kako bi im još više približio vrhunsku gastronomiju. Time nastavljamo s gostima predavačima, a učenicima nastavu činimo dinamičnijom i zanimljivijom, također u narednom razdoblju očekuju se predavanja i vrhunskih sommeliera te drugih kulinarskih velemajstora, istaknuo je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole u Opatiji.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!