Mimohod povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti @ Opatija

dan_domovinske_zahvalnosti_sm…obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti mimohodom do Slatine…
…u Domovinskom je ratu sudjelovalo oko 3500 branitelja s liburnijskog područja…

Opatija – Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Opatiji će se 5. kolovoza održati mimohod glavnom prometnicom. Mimohod počinje ispred hotela Ambasador, ovog petka, u 9 sati, a završava na Slatini.
Uz državnu himnu na Slatini će biti podignuta hrvatska zastava, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare na kojoj su uz gradonačelnika Ivu Dujmića bili nazočni i predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Liburnije.
Nakon kraćeg odmora na Slatini, sudionici mimohoda zaputit će se u Lovran, gdje će u 11.00 sati zapaliti svijeće te položiti vijence na spomenik poginulih branitelja Domovinskog rata.

Liburnija.net: Mimohod 2010. @ Opatija

Liburnija.net: Mimohod 2010. @ Opatija


Mimohod u Opatiji, organizira koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a glavni je organizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Opatija. U koordinaciji su prisutni članovi iz udruga roditelja poginulih branitelja, HVIDRA-e, hrvatskih branitelja Domovinskog rata, te pripadnici časničkog zbora opatijskog ogranka.
Mimohod će se kretati desnom stranom glavne prometnice, te će promet uslijed ove manifestacije biti djelomice otežan oko sat vremena za trajanja defilea, a u povorci sudjeluju i članovi puhačkog orkestra Lovran.
U Domovinskom je ratu sudjelovalo oko 3500 branitelja s liburnijskog područja, a njih 16 je poginulo. Organizatori pozivaju sve građane, branitelje, članove njihovih obitelji da se priključe mimohodu 5. kolovoza u Opatiji.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!