Mimohodom od Vukovarske ulice do Mosta hrvatskih branitelja u Rijeci će se obilježiti Dan državnosti

Mimohod će se održati u subotu, 30. svibnja na tradicionalnoj ruti od murala posvećenog gradu heroju u Vukovarskoj ulici do Mosta hrvatskih branitelja na Mrtvom kanalu

Rijeka – Povodom nadolazećeg Dana državnosti koji se ove godine opet obilježava 30. svibnja, Zajednica udruga Domovinskog rata PGŽ, Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i KN Armada Rijeka organiziraju mimohod hrvatskog ponosa i slave. Mimohod će se održati u subotu, 30. svibnja s pokretom u 12 sati na tradicionalnoj ruti od murala posvećenog gradu heroju u Vukovarskoj ulici do Mosta hrvatskih branitelja na Mrtvom kanalu. Između ostalog organizatori su ovogodišnji mimohod najavili i riječima:

– Pozivamo vas sve, dođite u mimohod hrvatskog ponosa i slave povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. okupiti ćemo se u subotu 30. svibnja u Vukovarskoj ulici pored murala VUKOVAR, kao što smo činili svih prethodnih godina. Ponesite hrvatske zastave, neka se vijore riječkim ulicama. Roditelji, uzmite za ruku svoju djecu i dođite s njima hodati s ponosom za Domovinu, u čast poginulim i preminulim hrvatskim herojima. Pokret je u 12.00h, do Mosta hrvatskih branitelja gdje ćemo pustiti cvijeće za heroje. Odmah potom idemo u Assuntu, Velu crikvu gdje će msgr. Sanjin Francetić predvoditi svetu euharistiju za Domovinu i branitelje. Poslije svete mise spuštamo ogromni hrvatski barjak s vrha Kosog tornja, poručili su organizatori.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net