Ministar Butković: Uskoro kreće izgradnja kružnog toka na izlazu sa zaobilaznice @ Matulji

S jučerašnjeg radnog obilaska...

S jučerašnjeg radnog obilaska…

Dogradnje raskrižja D3 (Matulji – Učka), rekonstrukcijom čvora Matulji na autocesti A7 (kružni tok na izlazu sa zaobilaznice) te rješavanje ulaza u radnu zonu Miklavija bile su teme jučerašnjeg sastanka u Matuljima.

Prometno rješenje

Prometno rješenje

Matulji – Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji svojih suradnika iz Hrvatskih cesta d.o.o. jučer je u sklopu ranog obilaska posjetio Matulje, u kojima se susreo s matuljskim načelnikom Mariom Ćikovićem na temu dogradnje raskrižja D3 (Matulji – Učka), rekonstrukcijom čvora Matulji na autocesti A7 (kružni tok na izlazu sa zaobilaznice) te rješavanje ulaza u radnu zonu Miklavija. Radni obilazak održan je na samoj lokaciji buduće izgradnje, u svrhu prezentacije daljnjih aktivnosti samog projekta, budući da je projektiranje istog završeno te se očekuje ishođenje građevinske dozvole do kraja tekuće godine, a kako bi se u prvom kvartalu 2017. godine moglo započeti sa ovim strateškim radovima izgradnje. Procijenjena vrijednost radova iznosi 20,5 milijuna kuna ( bez PDV-a).

– Uskoro se kreće s provedbom postupka javne nabave, odabirom izvođača te radovima koji bi bili gotovi do početka turističke sezone iduće godine. Spomenuti projekti, kao i izgradnja te širenje pristupne ceste za zonu MIklavija realizira se kroz odličnu suradnju Općine Matulji i Hrvatskih cesta i želja nam je da se taj projekt što prije realizira. Milima da će dva ova projekta koja će se realizirati na području općine Matulji rasteretiti ovaj prometni pritisak, koji muči ne samo građane već i turiste. Današnji sastanak pravi je primjer kako se infrastrukturni projekti koje financira država mogu ubrzati, kazao je Oleg Butković.

Oleg Butković, Mario Ćiković i Vedran Grgurić

Oleg Butković, Mario Ćiković i Vedran Grgurić

Sredstva za realizaciju svih navedenih projekata Hrvatske ceste osigurale su u ovogodišnjem planu.

– Ovo je jedan od najvećih prometnih problema koji se nalazi na trasi Autoceste Rijeka – Zagreb. Čvorište Matulji je trenutno najveći problem, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, a naš plan je da u što kraćem roku potvrdimo postupak javnog nadmetanja za odabir izvođača za prvu fazu ukupnog projekta kojeg radimo zajedno s ARZ-om. Naša želja i imperativ je da ovaj projekt bude gotov do početka turističke sezone slijedeće godine, istaknuo je Josip Škorić, direktor uprave Hrvatskih cesta.

– Ovim investicijama dobit ćemo kvalitetan ulaz na područje općine Matulji te će se normalizirati promet za vrijeme trajanja turističke sezone. a turisti koji dolaze preko naše općine moći će se vrlo kvalitetno uključiti na autocestu ili produžit za Opatiju, čime ćemo riješiti jedan veliki prometni problem. Zahvaljujemo Hrvatskim cestama i očekujemo da do slijedeće sezone proslavimo završetak radova i otvaranje čvorišta te se zahvaljujemo odgovornima koji su prepoznali rješavanje problema raskršća na državnoj cesti za radnu zonu Miklavija te se nadamo da će i ovo raskršće biti riješeno do početka iduće turističke sezone, rezimirao je načelnik Ćiković.

Uz ministra Butkovića, načelnika Ćikovića i Josipa Škorića na radnom sastnuku sudjelovala je Silvana Sorić iz Hrvatskih cesta te predstavnici matuljskog HDZ-a.

Budući izlaz sa zaobilaznice...

Budući izlaz sa zaobilaznice…

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!