Ministar turizma Veljko Ostojić posjetio Opatiju

Predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović, Ministar turizma Veljko Ostojić, gradonačelnik Ivo Dujmić, direktorica TZ Opatija Jasna Doričić Sanković @ hotel Kvarner


Ministar Ostojić pohvalio je rad Liburnia Riviera Hotela na reorganizaciji tvrtke i poboljšanju poslovanja, te na ulaganjima, a kazao je kako će se rješenje za problem s opatijskim udjelom u toj kompaniji morati naći zajedničkim snagama Opatije i Vlade.
Opatija – Ministar turizma Veljko Ostojić boravio je danas u Opatiji, gdje se susreo s gradonačelnikom Ivom Dujmićem, direktoricom TZ Opatija Jasnom Doričić Sanković te predsjednikom Uprave LRH Igorom Šehanovićem, s kojima je razgovarao na nedavno uređenoj terasi hotela ”Kvarner”.
Osim što je pohvalio ulaganje u najstariji opatijski hotel, kazavši kako ”uložiti 35 milijuna kuna u današnjim uvjetima nije malo”, ministar je istaknuo kako je još važnije od toga činjenica da LRH ima spreman plan ulaganja u sve svoje objekte.
– Ono što se događalo s LRH zadnjih godinu i pol dana, pokrenuto restrukturiranje i poboljšanje poslovnih rezultata nije tipično za hrvatski turizam i treba to pohvaliti – kvalitetna suradnja TZ, Grada i LRH osnovni je preduvjet da Opatija ostvari uspješan cjelogodišnji turistički promet. Upoznat sam s problemom koji Grad ima sa svojim udjelom u LRH, i to je sigurno problem za čitavu destinaciju. Vlada i Grad Opatija moraju zajedno raditi na tome da se taj problem riješi na način zadovoljavajući za sve uključene strane, kazao je Ostojić.
Naglasio je i kako je cilj zadržavanje broja noćenja i dolazaka na razini iz 2011. godine, ali uz povećanje prihoda od turizma iznad sedam milijardi eura.
– Planiramo u 2012. godini rast prihoda od 8 posto u odonsu na lani, što će nas u 2013. godini svrstati među pet najefikasnijih turističkih kompanija u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović, koji je istaknuo kako je u proteklih godinu i pol dana tvrtka iznimno kvalitetno restrukturirana.
Direktorica TZ Opatija Jasna Doričić Sanković poručila je kako su rezultati uskršnjeg vikenda na razini najava, odnosno kako je ostvareno nešto manje od 4.000 dolazaka i 10.000 noćenja, pri čemu su najbrojniji gosti bili Austrijanci iza kojih slijede Nijemci i Talijani.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!