Ministarstvo ne odustaje od višeg PDV-a, ugostitelji će donijeti milijardu kuna više državnoj blagajni @ Zagreb, Opatija

Arhiva

Arhiva

Uz sve to, upozorili su i na argument koji se često čuje u javnosti – da kod smanjenja PDV-a nije došlo do pada cijena u ugostiteljstvu, već su one kumulativno rasle za šest posto.

Opatija/Zagreb – Traženja ugostitelja da se odustane od planiranog povećanja PDV-a za njihovu djelatnost ipak neće biti uslišana.

Naime, kako su objavili mediji, iz Ministarstva financija su poručili kako je porezna reforma cjelovita te da bi bilo kakav ustupak vlasnicima ugostiteljskih objekata značio i pad čitavog prijedloga reforme.

Iz ministarstva su poručili kako će mnogi ugostitelji profitirati od manjeg poreza na dobit, jer će on poduzetnicima s godišnjim prihodom od tri milijuna kuna iznositi 12 umjesto 20 posto. Dodali su i kako ugostitelji mogu računati na veći promet jer će građanima ostati više raspoloživog dohotka nakon realnog rasta plaća kao posljedice reforme.

Uz sve to, upozorili su i na argument koji se često čuje u javnosti – da kod smanjenja PDV-a nije došlo do pada cijena u ugostiteljstvu, već su one kumulativno rasle za šest posto. Od povećanog PDV-a na ugostiteljstvo očekuje se oko milijardu kuna više prihoda za državnu blagajnu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!