Ministarstvo turizma osiguralo 482 tisuće kuna za uređenje plaže Sipar @ Mošćenička Draga

Ministarstvo turizma osiguralo 482 tisuće kuna za uređenje plaže Sipar @ Mošćenička Draga

Arhiva: Plaža Sipar

Od ukupno 67 razvojnih projekata, 21 se odnosi na uređenje plaža, 22 za centre za posjetitelje i interpretacijske centre, osam za javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, osam za studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te osam za studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

Mošćenička Draga – Među 21 plažom u Hrvatskoj čiju će izgradnju i uređenje financijski poduprijeti Ministarstvo turizma je i plaža Sipar u Mošćeničkoj Dragi.

Općina Mošćenička Draga osigurala je za uređenje plaže Sipar 482 tisuće kuna putem Javnog poziva koji je bio otvoren od 26. travnja do 28. lipnja 2019. godine.

– Javna turistička infrastruktura sastavni je dio ukupne turističke ponude svake destinacije i upravo zato kroz ovaj program želimo kontinuirano poticati ulaganja u stvaranje nove atrakcijske osnove i ravnomjernije prostorne distribucije potražnje. Tijekom posljednje četiri godine uložili smo ukupno 88,6 milijuna kuna za 263 projekta, a kako bi poseban naglasak stavili na održivi razvoj turizma od ove godine smo sufinancirali i studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planovima, istaknuo je ministar Cappelli prilikom potpisivanje ugovora.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto, odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta sukladno indeksu razvijenosti temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Od ukupno 67 razvojnih projekata, 21 se odnosi na uređenje plaža, 22 za centre za posjetitelje i interpretacijske centre, osam za javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, osam za studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te osam za studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

error: Content is protected !!