FOTO Ministrica Divjak obišla novoizgrađeni aneks Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki

Ovu investiciju financijski su podržali i resorno ministarstvo i Riječko sveučilište s ukupnim iznosom preko 9 milijuna kuna

Ika – Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sa suradnicima je danas obišla novoizgrađeni aneks zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki. Dovršetkom aneksa Fakultet u Iki dobio je dodatnih 1250 četvornih metara prostora u cijelosti namijenjenih studentima. Ministrici se u obilasku pridružila i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija.

Ovu investiciju financijski su podržali i resorno ministarstvo i Riječko sveučilište s ukupnim iznosom preko 9 milijuna kuna. Ministrica Divjak pohvalila je Sveučilište u Rijeci rekavši da se radi o modernom i proaktivnom sveučilištu na koje bi se neki drugi mogli ugledati. Dekanica Fakulteta Dora Smolčić Jurdana naglasila je da je izgradnjom novoga aneksa riješen problem neadekvatnih prostornih uvjeta u kojima je Fakultet djelovao te je ujedno ovom investicijom završena i prva faza projekta cjelovitog kompleksa “Mini kampus Ika”.

Novi prostor daje Fakultetu nužan preduvjet za razvojne iskorake, studentima kvalitetan i ugodan prostor, te trajno vezivanje uz Opatiju, prelijepu destinaciju i mjesto za ugodan boravak, ali i kvalitetno studiranje.

Aneks zgrade ukupne bruto površine 1.250 m2 u potpunosti je namijenjen studentima, te je poprimio svoj konačan oblik kao funkcionalan troetažni prostor. Objekt je smješten neposredno iza zgrade Fakulteta i toplom vezom povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Prizemlje objekta u cijelosti je namijenjeno za prostor knjižnice i čitaonice kao i prostor za studente dok su na višim etažama smještene predavaonice. Uz ukupno pet suvremenih dvorana posebno se ističe najveća poluamfiteatar dvorana. Novi je objekt u potpunosti oslobođen arhitektonskih barijera. Građevinski radovi na izgradnji aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu završeni su tijekom veljače kada je uspješno proveden tehnički pregled i izdana uporabna dozvola.

Funkcionalno i racionalno, na jedinstvenoj lokaciji uz samo more ovaj novi objekt neće biti namijenjen isključivo redovitoj nastavi, već je i mjesto koje će omogućiti snažniju internacionalizaciju, održavanje znanstvenih skupova, ljetnih škola, kako našeg Fakulteta, tako i Sveučilišta u Rijeci. Objekt je projektirao Tomislav Kukin. Na javnom natječaju izvođenje radova povjereno je GP Krku te je njihova konačna ukupna vrijednost 15,9 milijuna kuna (s PDV-om) dok je stručni nadzor radova povjeren Zoranu Draginu iz tvrtke Centurio.

Pripreme za realizaciju ovog projekta trajale su više godina, te je cijeli niz uprava Fakulteta i Sveučilišta zaslužan za izvršenje sveobuhvatnih aktivnosti za njegovu konačnu realizaciju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je projekt s iznosom od 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci s iznosom od 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osiguran od strane Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Izgradnjom novoga aneksa riješio se problem neadekvatnih prostornih uvjeta u kojima je Fakultet djelovao te je završena prva faza realizacije cjelovitog kompleksa „Mini kampus Ika“. Novi prostor daje Fakultetu nužan preduvjet za nove razvojne iskorake, studentima kvalitetan i ugodan prostor, te trajno vezivanje uz Opatiju, prelijepu destinaciju i mjesto za ugodan boravak, ali i kvalitetno studiranje.

Ministrica Divjak Obišla Novoizgrađeni Aneks Fakulteta Za Menadžment U Turizmu I Ugostiteljstvu U Iki

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!