Miodrag Kašić dobitnik nagrade za životno djelo, TK Lovran zaslužio godišnju nagradu

Arhiva: Puhački orkestar Lovran i Miodrag Kašić @ Liganj

U Puhačkom orkestru Lovran Kašić je već punih 45 godina, točnije od 1973. godine, a 1991. godine preuzeo je i dirigentsku palicu. Tenis klub Lovran za godišnju nagradu predložila je lovranska Zajednica sportskih klubova, istaknuvši pritom kako je klub osnovan 1967. godine te da neprekidno djeluje punih pola stoljeća.

Lovran – Miodrag Kašić, dugogodišnji maestro Puhačkog orkestra Lovran, koji je sam po sebi postao „institucija“ unutar ove lovranske glazbene institucije, zavrijedio je nagradu za životno djelo, odlučili su na nedavnoj sjednici članovi Općinskog vijeća Lovrana.

U Puhačkom orkestru Lovran Kašić je već punih 45 godina, točnije od 1973. godine, a 1991. godine preuzeo je i dirigentsku palicu. U prijedlogu nagrade istaknuto je kako tijekom svih tih godina uvodi djecu i odrasle u svijet glazbe, modernizira repertoar i radi na prepoznatljivost Puhačkog orkestra Lovran, a brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu predstavlja glazbenu scenu Lovrana kao rasadnik muzičkih talenata prepoznatih širom svijeta.

– Miodraga sam upoznao kao desetogodišnjak na ulicama Lovrana. U zimu ’91. mi djeca igrali smo se po cesti na Rezinama gdje nam je prišao Miodrag i pitao: „Ča ne bite šli sost bubnji va glazbu?“. Nas nekolicina smo se pogledali, pitali roditelje i već sutradan smo imali palice u rukama, prenio je anegdotu Tomaš Maglica koji je Kašića nominirao za najprestižniju općinsku nagradu.

Tenis klub Lovran za godišnju nagradu predložila je lovranska Zajednica sportskih klubova, istaknuvši pritom kako je klub osnovan 1967. godine te da neprekidno djeluje punih pola stoljeća. Tijekom tog vremena, kako su naveli predlagatelji, iz članstva Tenis kluba Lovran izniknulo je puno dobrih igrača i kvalitetnih teniskih trenera.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!