MIPRO u Opatiji okupio više od tisuću stručnjaka

mipro_sm1…informacijske i komunikacijske tehnologije danas su gotovo sveprisutne, a život bez njih je nezamisliv, istaknuo je predsjednik MIPRO-a Vedran Mornar…

Opatija – Više od tisuću sudionika iz četrdeset i tri zemlje okupilo se u Opatiji na 34. međunarodnom skupu za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO 2011., što taj skup, istaknuo je župan Zlatko Komadina u najavi svečanosti otvaranja u srijedu, čini najstarijim i najvećim okupljanjem stručnjaka iz navedenih područja ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji.
– Posebno mi je drago da je ovogodišnja Konferencija u svoj program uključila i područje brodogradnje, kroz panel raspravu ”Brodogradnja – inovacije za 21. stoljeće”, s ciljem razmatranja procesa prestrukturiranja i orijentacije k novim tehnologijama uz raspravu o mogućnosti tehnološke renesanse hrvatske brodogradnje, utemeljene na novim konceptima i novim tehnologijama i proizvodima.
S obzirom na svoj međunarodni karakter, skup je, uz razmjenu vrijednih informacija iz područja znanosti, obrazovanja i gospodarstva, ujedno i prava prigoda za turističku promidžbu naše regije, kazao je Komadina.
Informacijske i komunikacijske tehnologije danas su gotovo sveprisutne, a život bez njih je nezamisliv, istaknuo je predsjednik MIPRO-a Vedran Mornar, pa je skup u Opatiji zanimljiv promatran s bilo kojeg aspekta – gospodarskog, znanstvenog ili društvenog.
– Isto tako, informacijske i komunikacijske tehnologije velika su prilika za hrvatsko gospodarstvo.
Kao mala zemlja Hrvatska u nekim granama, poput rudarstva, sigurno nikad neće moći biti konkurentna, ali u ovim tehnologijama sigurno može.
Ivan Mellor / Novi list / Liburnija.net

error: Content is protected !!