Mirjana Bobuš održala koncert na Trsatskoj gradini, večeras na rasporedu Light transformation Gradina

mirjana_bobus_trsat_2016

Light transformation Gradina, originalna konceptualna manifestacija temeljena na svjetlosnom oplemenjivanju jedinstvenog prostora Trsatske gradine uz pomoć različitih izvora rasvjete koja Gradinu pretvara u prazno platno za projekciju i koja u prvi plan postavlja svjetlo kroz različite oblike i forme.

Rijeka – Nakon tri tematske manifestacije, preksinoć je na Trsatskoj gradini održan i prvi koncert ovogodišnjeg Ljeta na Gradini i to priznate kantautorice Mirjane Bobuš koja je uz pratnju Zorana Papića Papeta na gitari provela sve posjetitelje kroz 22 godine umjetničkog stvaranja u kojemu snažno njeguje domaći “ča”.

Posjetitelji su mogli uživati u presjeku Mirjaninog stvaranja u kojemu je MIK-u podarila 36 pjesama te izdala 4 samostalna nosača zvuka i objavile dvije zbirke pjesama. Zasluženi dugotrajni pljesak na kraju koncerta najbolje dokazuje zadovoljstvo publike interpretacijom Mirjane Bobuš.

light_transformation_gradina_rijeka_2015_1

Večeras je na rasporedu Light transformation Gradina, originalna konceptualna manifestacija temeljena na svjetlosnom oplemenjivanju jedinstvenog prostora Trsatske gradine uz pomoć različitih izvora rasvjete koja Gradinu pretvara u prazno platno za projekciju i koja u prvi plan postavlja svjetlo kroz različite oblike i forme. Manifestacije je zamišljena da se tijekom večeri na prostoru cijele Trsatske gradine projiciraju različita svjetlosna rješenja uz pomoć ambijentalne led rasvjete, kazališne rasvjete, lasera i dimnih efekata i da se na taj način oplemeni niz prepoznatljivih segmenata Trsatske gradine kao što se Mir Junaka, Rimska kula, Mala galerija, zmajevi…

U drugom dijelu manifestacije posjetiteljima će se predstaviti priznati glazbenici i na taj će način rasplesati cijelu Gradinu. Publici će se predstaviti DJ Tommy koji se DJ – ingom počeo baviti još 1984. i od tada kruži kao resident DJ po svim većim i važnijim klubovima, diskotekama i lokalima regije. Poznat je kao dobar zabavljač, animator i DJ koji uvijek zna rasplesati ljude za koje pušta glazbu. DJ Tommyu će se na pozornici pridružiti glazbeni selektor i multiinstumentalist DJ Ivo – riječanin neodređenog glazbenog stila i žanra koji se DJ – ingom bavi 15 godina. Organizator je i suradnik brojnih evenata Lijepe naše, zaljubljenik u glazbu od malih nogu. Vrata Trsatske gradine se otvaraju u 21 sat, početak projekcije zakazan je za 21.30 sati, a programski dio počinje u 22.30 h. Ulaz je slobodan.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!