Mišković s kineskim divom TIEC potpisao memorandum za gradnju stadionskog kompleksa Kantrida

Tako je i iznenadna priča o gradnji stadiona na Kantridi dobila i svoju službenu notu, a s obzirom da tvrtka TIEC spada među 200 najvećih kineskih korporacija i zapošljava više od 20 tisuća ljudi, valja vjerovati da se radi o vrlo ozbiljnom poslu.

Screenshot

Rijeka – Predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković, uime tvrtke Stadion Kantrida, potpisao je danas u Dubrovniku sporazum s kineskim investitorskim gigantom, tvrtkom Top International Engineering Corporation, o gradnji stadiona na Kantridi.

Prilikom potpisivanja istaknuto je kako sporazum uključuje ulaganje u novi stadion te popratne hotelske i prateće sadržaje na istoj lokaciji.

Tako je i iznenadna priča o gradnji stadiona na Kantridi dobila i svoju službenu notu, a s obzirom da tvrtka TIEC spada među 200 najvećih kineskih korporacija i zapošljava više od 20 tisuća ljudi, valja vjerovati da se radi o vrlo ozbiljnom poslu.

– U petak je u Dubrovniku potpisan Memorandum o razumijevanju oko projekta izgradnje budućeg stadionskog kompleksa Kantrida između predstavnika tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. i predstavnika kineskog TIEC – a (Top International Engineering Corporation) .
Memorandum je potpisan u sklopu susreta najviših kineskih političkih dužnosnika i gospodarstvenika i njihovih kolega iz 16 zemalja srednje i istočne Europe. Tekst memoranduma o razumijevanju uobičajeno sadrži opis dogovora između dvije poslovne stranke, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za suradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida, kazali su iz kluba.

Istaknuli su da je TIEC korporacija koja zapošljava više od 20.000 ljudi i bavi se investicijskim projektima i građenjem, a osim u Kini djeluje i na međunarodnom tržištu. Korporacija djeluje od 1950. godine i gradi ceste, aerodrome, bolnice, zgrade i ostale građevine u zemljama diljem svijeta, a izgradila je i nacionalni stadion u Capo Verdeu. Za svoje radove primili su brojne strukovne nagrade.

– Grad Rijeka je, kao suvlasnik HNK Rijeka i vlasnik terena, također uključen od samog početka u razgovore s kineskim partnerom. Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. i HNK Rijeka predstavili su projekt stadionskog kompleksa Kantrida mnogim potencijalnim investitorima, a najveći interes pokazale su dvije kineske i jedna njemačko-švicarska korporacija. TIEC-a je bio najkonkretniji i sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je postavljen formalno-pravni temelj za izgradnju željno iščekivanog stadiona na Kantridi, kazali su iz HNK Rijeka.