Mjesec filmova, velikih koncertnih spektakla i intimnih glazbenih nastupa @ Ljetna pozornica

Gibonni

Gibonni

A veliki spektakli stižu već ovog tjedna, kada će na na velikoj pozornici zajednički koncert će održati Ivo Gamulin, Pastora Soler i Doris Dragović.

Opatija – Ulazimo u ”finiš” ljetne glazbene ponude na Ljetnoj pozornici, koji će kulminirati 31. kolovoza kada će pod zvjezdanim opatijskim nebom nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni, no i do tada će biti niz zanimljivih koncertnih ostvarenja – što intimnijih druženja u prisnoj atmosferi Foajea, što spektakularnih nastupa na velikoj sceni.

antonio_kristofic_plakat_2013

– Nakon što smo 23. srpnja ugostili gitarske megavirtuoze te 26. srpnja ispratili ansambl Pozorišta na Terazijama i tako završili treći Festival mjuzikla, program u kolovozu bazirat će se na filmskom programu, uz, naravno, ”živa” događanja u Foajeu. Očekuje nas ”Mon Amour”, večer francuskih šansona gdje će Arijana Čulina i Mirella Meić, uz duhovito vođenje koncerta, ugostiti Gorana Karana. Bit će tu i nekoliko koncerata sa slobodnim ulazom – folklorni ansambl Zora proslavit će 65. obljetnicu svojeg djelovanja, pjevat će nam Mario Lipovšek Batiffiaca, mladi Antonio Krištofić s prijateljima i Vedran Ružić Quartet uz izložbu slika. Da mjesec kolovoz ne bi prošao bez festivala, 25. kolovoza će se u Foajeu predstaviti Klikfest – prvi festival filmova snimljenih mobitelom, a iste večeri prezentaciju će imati i udruga Kulturni front o festivalu znanstvene fantastike – Liburniconu, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

A veliki spektakli stižu već ovog tjedna, kada će na na velikoj pozornici zajednički koncert će održati Ivo Gamulin, Pastora Soler i Doris Dragović.

– Pred nama je mjesec u kojem ćemo našu novu kinoopremu opteretiti pod punim gasom. Filmski program ponovo će biti šarolik: od dokumentarnih filmova iz serijala ”Ususret Liburnia Film Festivalu”, preko blockbuster akcijskih avantura do glazbeno-biografskih uradaka. ”Slatka briga” postale su nam i 3D projekcije zbog velikog interesa publike i limitiranog broja naočala neophodnih za praćenje projekcije. Čak 6 projekcija u kolovozu prikazuje se u 3D tehnici, od kojih će se crtani filmovi prikazivati dva dana, zaključila je Miloš.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!