Mjesec hrvatske knjige zanimljivim programima obilježit će se u gradskoj knjižnici @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Jedna od atraktivnijih aktivnosti jest program ”U Opatiji cvatu kamelije i ljubav”, izložba o prošlim, sadašnjim i budućim ljubavima za koju knjižničari računaju i na pomoć javnosti.

Opatija – Događanjima u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice ”Viktor Car Emin”, koja će trajati do 15. studenog, obilježit će se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, a najzanimljiviji projekt je nazvan ”U Opatiji cvatu kamelije i ljubav”.

predstavljanje_knjige_tereze_kesovije_gk_opatija

– U ovom projektu mogu sudjelovati svi građani Opatije i okolice, koji bi htjeli ispričati svoju priču o ljubavi i zaljubljivanju, te podijeliti svoje uspomene i sjećanja. Naime, na osmišljavanje ovog projekta potaknuo nas je Muzej prekinutih veza u Zagrebu kojeg smatramo vrlo kreativnim i zanimljivim, ali željeli smo da u Opatiji ljubav bude predstavljena u drugom svjetlu, onom pozitivnom i nadahnjujućem, kojeg današnji čovjek priželjkuje, poručili su iz opatijske knjižnice, u kojoj će se prikupljati drage uspomene poput fotografija, isječaka pisama, raznih figurica i sitnih darova koji podsjećaju na sretne trenutke zaljubljenosti.

Svi ti predmeti bit će razvrstani, pregledani i odabrani za izložbu koja će se organizirati u prostoru knjižnice, nakon čega će biti vraćeni vlasnicima.

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige započelo je radionicom za korisnike Doma umirovljenika prošlog tjedna, a nastavit će se programom ”Pjesni ljuvene”, jednosatnim čitanjem ljubavne poezije u povodu manifestacije Čitajmo naglas, u četvrtak, 23. listopada u 18. 30 sati sati u čitaonici Knjižnice.

sasanqua_kamelija_procvjetala_2014_listopad (1)

Dva dana kasnije, u subotu, 25. listopada u dvorani KD Zora, s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje autobiografije Tereze Kesovije naslovljeno ”Tereza – to sam ja”.

U utorak, 4. studenog, održat će se predstavljanje knjige ”Ljubav u zrcalu znanosti” i razgovor s autoricom Ljubicom Uvodić-Vranić, i to u dvorani Kulturnog doma Zora s početkom u 18.30 sati.

Tijekom ovih mjesec dana održat će se i niz zanimljivih programa za djecu i mlade, koji su započeli jučer predstavom škole stranih jezika Euroway iz Kastva, a nastavit će se u srijedu, 12. studenog predstavljanjem romana za mlade autorice Nade Mihelčić. Uz to, djeci i mladima nudi se i sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja ”Ljubav za početnike”, a organizirana su i pričaonice petkom za predškolce, s početkom u 17.30 sati na Dječjem odjelu Halugica.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!