Mjesec zdravlja @ Opatija

opatija_zdraviOpatija – Opatija će u travnju disati punim sportskim plućima, najavili su zamjenik opatijskog gradonačelnika Ernie Gigante Dešković i voditelj Kluba sportske rekreacije ”Gorovo” Dalibor Korenić. Kao i svake godine, ove dvije ustanove zajednički organiziraju bogat program povodom Svjetskog dana zdravlja, koji će se protegnuti na čitav mjesec. Već sutra, na sam Svjetski dan zdravlja, organizira se pješačka tura za vrtićare te za osobe srednje i starije dobi, a kompletan raspored sportskih i rekreativnih aktivnosti možete pogledati na kraju teksta.
– Grad već četvrtu godinu za redom financijski podržava projekte sportske rekreacije na našem području i zadovoljni smo što smo došli do izvrsne situacije u kojoj se čak 30 posto opatijske populacije bavi nekom rekreativnom aktivnošću što je dvostruko bolje od hrvatskog prosjeka. Neovisno o recesiji, ovaj program neće biti gurnut u stranu, niti ćemo održavati nekakav “status quo”, nego konstanto idemo u njegovo unapređenje, rekao je Dešković.
Posebna je zanimljivost ove godine i prezentacija nordijskog hodanja, koju će održati instruktori iz Zagreba ispred dvorane Gorovo, u nedjelju 25. travnja. Svi programi su besplatni i namijenjeni različitim uzrastima.
– Cilj nam je da ponovimo ili nadmašimo prošlogodišnji uspjeh kada se u obilježavanje svjetskog dana zdravlja uključilo čak 800 ljudi s područja Opatije i susjednih općina, rekao je Korenić.
zdravlje_opatija
U nastavku pogledajte potpuni program ovogodišnje manifestacije.
4. mjesec zdravlja ”Sportskom rekreacijom do zdravlja”
07.04.2010. – Srijeda
– Svjetski dan zdravlja
– pješačenje za predškolski uzrast – s početkom u 10:00h ispred Dječjih vrtića Opatija, Volosko, Ičići, Lovran i Veprinac
– pješačenje za osobe školske, srednje i starije dobi – s početkom u 16:30h ispred Kluba 60+ Opatija – Ičići – Opatija (u Ičićima će se obaviti mjerenje tlaka, vježbe istezanja i zdrava okrijepa)
10.04.2010. – Subota
– 3. Prvenstvo Opatije za VRTIĆARE
– Dvorana Gorovo – Opatije s početkom u 9:00h – 13:00h
11.04.2010. – Nedjelja
– Aerobic day
– dvorana Gorovo s početkom u 10:00h – 13:00h
16.04.2010. – Petak
– 5. Opatijska olimpijada umirovljenika
– dvorana Gorovo s početkom u 9:00h
18.04.2010. – Nedjelja
– Županijska sportsko – rekreativna liga u badmintonu
– dvorana Gorovo s početkom u 9:00h – 13:00h
25.04.2010. – Nedjelja
– prezentacija NORDIJSKOG HODANJA
– dvorana Gorovo s početkom u 10:00h
Davor Žic
Vezane vijesti:
VIDEO: Mogu i ja

error: Content is protected !!