Mjuziklom ‘Krletka’ festival mjuzikla ide dalje @ Opatija

Krletka

“Krletka” spada u sam vrh žanra bulevarske komedije. Pruža intrigantan zaplet, i obilje zabuna .Što se sve može dogoditi kada sin homoseksualnog para koji vodi noćni klub odluči dovesti svoju zaručnicu i njenu ultrakonzervativnu obitelj na upoznavanje, otkrijte u ovom duhovitom scenskom urnebesu.

Opatija – Predstava “Krletka” francuskoga glumca, redatelja i dramatičara Jeana Poireta, veliki hit Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba drugi je mjuzikl u sklopu drugog Festivala mjuzikla koji pred opatijsku publiku na Malu ljetnu pozornicu dolazi u utorak, 26. lipnja u 21:30 sati. “Krletka” spada u sam vrh žanra bulevarske komedije. Pruža intrigantan zaplet, i obilje zabuna .Što se sve može dogoditi kada sin homoseksualnog para koji vodi noćni klub odluči dovesti svoju zaručnicu i njenu ultrakonzervativnu obitelj na upoznavanje, otkrijte u ovom duhovitom scenskom urnebesu.

Kerempuh je opet pogodio u sridu, jer Krletka je sjajan predložak, a Dolenčić je ponovno napravio predstavu koja je veliki hit. Naporne baletske vježbe istesale su Kerempuhove glumce u prilično dobre plesače pa će publika uživati u pravim baletnim točkama.Odlični glumci, lokalizirana glazba- posjetitelji će imati prilike čuti raspon pjesama domaćica iz razdoblja od pedesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća, dva drag queena koji doslovno „rasturaju“ , sjajni kostimi – muškarci u korzetima….dovoljno razloga da nikako ne propustite ovu vrhunsku zabavu. Čak i da ste mrzitelj mjuzikla i pjevanja u kazalištu, poželjet ćete da plesno-pjevanih točki koje izvodi trio Mirković-Perić-Detelić ima još i više. U opatijskoj izvedbi u ulozi Simone umjesto Linde Begonje nastupit će Mia Begović.

Autor teksta Jean Poiret francuski je glumac, redatelj, scenarist i naravno – dramatičar. Tekst je napisan 1973. i iste godine praizveden u Parizu. Sam pisac igrao je glavnu ulogu, a predstava je postala pravi hit, osigurala svom autoru svjetsku slavu i doživjela čak 2000 izvedbi! No, to nije sve: 1978. po njoj je snimljen čuveni film ‘La cage aux folles’, zatim 1983. na Broadwayu ponovo uspješnica prema ovom komadu – no ovog puta riječ je o mjuziklu. 1996. g. snimljen je i američki remake francuskog filma u kojem igraju Robin Williams, Nathan Lane i Gene Hackman.

Ulaznice se na prodajnim mjestima Festivala Opatija mogu nabaviti po cijeni od 100,00 kuna u pretprodaji, odnosno 120,00 kuna na dan izvedbe.

Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, adaptaciju teksta potpisuju Željka Udovičić i Krešimir Dolenčić, dramaturginja je Željka Udovičić, Marta Crnobrnja potpisuje scenografiju, za kostime je zadužen Neven Mihić, oblikovatelj svjetla je Deni Šesnić, dok je Dinko Bogdanić zadužen za koreografiju.

Na opatijskoj Ljetnoj pozornici nastupiti će Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Borko Perić, Velimir Čokljat, Maja Posavec, Filip Detelić, Edo Vujić, Branka Trlin, Ana Maras, Mia Begović…

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!