Mladi i sport u fokusu: Grgurić najavio besplatne udžbenike, noćne autobusne linije i više sredstava za klubove @ Matulji

hdz matulji dzaja grguric bratovic

Dinko Beaković je podržao sportski program mladog tima, posebice dio koji se odnosi na boćanje, sport u kojem je stekao svjetske uspjehe i slavu, a Vedran Grgurić poručio je kako će HDZ raditi na proširenju boćališta u Hangaru.

Matulji – Mladi i sport bili su u fokusu jučerašnje tiskovne konferencije HDZ-ova kandidata za načelnika Matulja Vedrana Grgurića i njegovih zamjenica Ive Letine Džaje i Ivane Bratović, kojima je podršku pružio svjetski prvak i višestruki državni prvak u boćanju Dinko Beaković.

– Briga za mlade jedna je do najbitnijih točaka našeg programa za predstojeći mandat, a potvrđujemo to i činjenicom da se na listi za izbor članova Općinskog vijeća, ali i načelnički tim, nalaze uglavnom mladi kandidati. Kroz vlastito iskustvo, ali i kroz konstantnu komunikaciju s građanima Matulja, otkrili smo glavne probleme koji muče naše sugrađane, i vjerujemo da smo na te probleme ponudili kvalitetne odgovore, kazao je Grgurić.

Džaja je kazala da su jedna od najosjetljivijih društvenih skupina su mlade obitelji s djecom, kojima svaki dodatni financijski izdatak često predstavlja ozbiljan problem.

– Zbog toga smo se odlučili u naš program uključiti mjeru osiguranja besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce sa područja Općine Matulji, čime ćemo opterećenje kućnog budžeta smanjiti za minimalno 1.000 kuna po svakom djetetu. Prema našim procjenama, proračunski izdatak iznosit će oko 550 tisuća kuna, i smatramo da je već i ranije bilo prostora za uvođenje ove mjere, ali nažalost nije bilo sluha za naše prijedloge kod vladajuće većine, kazala je Džaja.

Ivana Bratović poručila je kako matuljski HDZ-ovci brinu i o sigurnosti mladih u prometu, koja je posebice važna u prigradskim mjestima poput Matulja, koji imaju nedovoljno kvalitetan javni prijevoz.

– Drugi problem koji muči brojne mlade ljude slaba je prometna povezanost Matulja s Rijekom i Opatijom, posebice u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima. Zato ćemo u sljedećem mandatu inzistirati na uvođenje noćnih linija Autotroleja, na relacijama Rijeka – Matulji i Opatija – Matulji: osim što ćemo poboljšati kvalitetu života mladih u Matuljima, time ćemo direktno utjecati i na sigurnost u prometu, istaknula je Bratović.

Iva Letina Džaja najavila je i povećanje budžeta za sport u narednim godinama.

– Sport je područje koje je posljednjih godina bilo zanemareno u Matuljima. Proračunska sredstva za sport i rad sportskih klubova u Općini Matulji su već godinama na istoj razini u iznosu od oko 1 milijun kuna. Smatramo da su ta sredstva nedostatna za normalno funkcioniranje sportskih klubova, te ćemo ih povećati za 500.000 kn. S ovim sredstvima dodatno će se smanjiti pritisak na budžete roditelja, tako što će navedena sredstva biti usmjerena za pokriće troskova treniranja, sportske opreme te odlazaka na turnire – prema našim procjenama, godišnje taj trošak iznosi minimalno 2.000 kuna po djetetu, a ovako će ga roditelji moći iskoristiti za druge svrhe, kazala je kandidatkinja za zamjenicu matuljskog načelnika.

Dinko Beaković je podržao sportski program mladog tima, posebice dio koji se odnosi na boćanje, sport u kojem je stekao svjetske uspjehe i slavu.

– Poseban osvrt zaslužuje i problem boćarskih klubova na području Općine Matulji, odnosno na činjenicu da u cijeloj Općini ne postoji jog sa 4 terena. Četiri terena su preduvijet za nastupanje klubova u višim ligama, jer kao što znamo BK Matko Manić je već godinama prvak svoje lige, ali ne može u višu razinu natjecanja upravo zbog tog problema. Napominjemo i činjenicu da svi susjedni gradovi i općine imaju i po nekoliko boćališta sa 4 terena, primjerice, Opatija, Poljanje, Veprinac, Lovran, M. Draga… Ovu nepravdu prema našim boćarima ćemo ispraviti nadogradnjom postojećeg boćališta u Hangaru, zaključio je Grgurić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!