Mladi opatijski kickboksač Kristian Kolaj nastupa na Europskom prvenstvu

ARHIVAKristian Kolaj

Opatija – Hrvatska seniorska kickboxing reprezentacija sastavljena od ukupno čak 35 boraca sredinom listopada putuje u Bratislavu gdje se održava WAKO Europsko prvenstvo. Jedini član reprezentacije iz Primorsko-goranske županije ove godine na tom natjecanju je 19-godišnji Kristian Kolaj iz Opatija Fight Cluba.

Najbolji sportaš junior grada Opatije u 2016. i 2017. godini debitira na međunarodnoj sceni u seniorskoj kategoriji te se za to priprema naporno već dulje vrijeme uz svog trenera prof. dr. sc. Sinišu Volarevića.

Kolaj zasad ne zna koliko ga boraca čeka u njegovoj kategoriji s obzirom na to da prijave nacionalnih saveza još uvijek nisu zaključene, ali nema sumnje kako je pred njim iznimno velik izazov u kojem će gotovo sigurno u svakoj svojoj borbi na drugoj strani imati daleko iskusnijeg i starijeg suparnika.

– U svakom sportu je težak prelazak iz juniora u seniore, ali u borilačkom sportu to možda i najviše dolazi do izražaja. Ja ipak putujem u Slovačku s visokim očekivanjima s obzirom na to da sam se s prošla dva međunarodna natjecanja vratio s brončanom medaljom. Pripreme su u punom jeku i najbitnije je da se sačuvam od bilo kakvih ozljeda u ovom trenutku. Zahvalio bih ovom prilikom svom treneru Volareviću što svakodnevno provodi vrijeme u dvorani sa mnom, kao i klupski suborci, te također Gradskom vijeću Grada Opatije koje mi je kao pokrovitelj pomaže kako bih mogao sudjelovati na Europskom prvenstvu, rekao je Kolaj.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net