Mladi opatijski nogometaši ostvarili lijepi rezultatski uspjeh na turniru ‘I Milan Cup Trieste’

...ilustracija...

…ilustracija…

U posljednjoj utakmici turnira, “borili” su se i protiv izuzetno domaćinski naklonjeg suca, no pokazali su rijetko viđen karakter i u sportskom smislu, potpuno “deklasirali” svog protivnika, koji im je bio i glavni konkurent za drugo mjesto.

Trst, Opatija – Mladi opatijski nogometaši (godišta 2003. i 2004.) ostvarili su lijepi rezultatski uspjeh na turniru ‘I Milan Cup Trieste’, koji je odigran tijekom Uskršnjih blagdana (26, 27. i 28. ožujka) na terenima sportskom campa Sergio. U konkurenciji od 6 ekipa, izborili su drugo mjesto u prvoj jakosnoj grupi odigravši pet utakmica u tri dana.

Osim što su svojim igrama ugodno iznenadili domaćine (organizator turnira je tršćanska podružnica velikog AC Milana), i bez obzira što su tri dana uzastopce putovali na relaciji Opatija – Trst – Opatija, budili se u 6 sati ujutro da bi u 9 sati odigrali prve utakmice, u posljednjoj utakmici turnira, “borili” su se i protiv izuzetno domaćinski naklonjeg suca, no pokazali su rijetko viđen karakter i u sportskom smislu, potpuno “deklasirali” svog protivnika, koji im je bio i glavni konkurent za drugo mjesto.

Nakon utakmice, koja je u više navrata bila na rubu incidenta i za vrijeme koje su i domaći gledatelji (roditelji) glasno negodovali zbog više nego nekorektnih (prema Opatijcima) odluka suca (s napomenom da je upropastio utakmicu, pokvario im Uskrs, i neka prekine utakmicu jer da ovo više nema smisla, da je bolje da djeca igraju bez njega, itd.), igrači i jedne i druge ekipe mu nisu htjeli dati ruku, nakon čega je sjeo na stolicu odmah pored igrališta i počeo plakati te nije mogao zaustaviti plač ostavši sam sjedeći i plačući desetak minuta. Ostalo je nejasno, zašto je sudac emotivno “puknuo”. Ili je shvatio da je svojim očajnim suđenjem pokvario utakmicu ili mu je bilo žao što su Opatijci pobijedili.

Za Opatijce su nastupili Rajković, Bolterstein, T.Blečić, Blagdanić, F.Kinkela, Bujas, Grgić, J.Sinožić, K.Kurti, Hajdaraj, Jurković, Traub, Jutriša, I.Golemac, Babajić s trenerom Marinom Golemcem.

Pored I ekipe, na turniru je nastupila i II ekipa NK Opatija (također godišta 2003. i 2004.g), koja je u drugoj jakosnoj skupini zauzela, posljednje 6. mjesto, kao i ekipa morčića (godišta 2005. i 2006.) koja je u konkurenciji 12 momčadi, zauzela 5.mjesto.

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!