Mladi školovani glazbenici iz Münchena nastupaju u Opatiji


Ovog vikenda sve ljubitelje klasične glazbe očekuje prava koncertna poslastica. Prvi koncert održati će se u Kristalnoj dvorani, dok je drugi zakazan, samo dan kasnije, na novo uređenoj terasi hotela Kvarner.
Opatija – LRH nastavlja seriju koncerata klasične glazbe i ovoga vikenda (petak i subota 13. i 14. travanj) ugošćuje mlade glazbenike iz Bavarske. Naime, u petak 13.travnja u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner koncert će održati München International Orchestra – simfonijski orkestar školovanih mladih glazbenika iz Bavarske i cijeloga svijeta.
– Upravo se nalaze na hrvatskoj turneji i želja im je izvodeći klasičnu i suvremenu glazbu povezati kulture zemalja u kojima nastupaju, objasnio nam je član orkestra Benjamin Lambert. Orkestar (MIO) osnovan je vodeći se s tri glavna načela: da budu međunarodni orkestar u kojem će nastupati njemački i studenti iz svih zemalja svijeta koji se školuju na fakultetima u Münchenu; da izvode klasičnu i suvremenu glazbu te da budu društveno osviješteni budući da u Njemačkoj održavaju koncerte u humanitarne svrhe. MIO od 2011. vodi mladi dirigent Christopher McMullen-Laird, poručili su organizatori iz Liburnia riviera hotela.
Na koncertu u Opatiji članovi München International Orchestra nastupit će u manjem sastavu (njih 31) i izvest će program koji uključuje djela Benjamina Brittena, Franza Schuberta, Richarda Straussa i Richarda Wagnera. Cijena ulaznice je 30,00 kuna i moći će se kupiti na ulazu u Kristalnu dvoranu prije početka samog koncerta.
Dan kasnije, u subotu MIO će održati koncert na terasi hotela Kvarner u podne – ulaz na koncert je slobodan, a program uključuje djela Johanna Helmicha Romana, Benjamina Brittena, Richarda Straussa i Richarda Wagnera.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net