Mladi@inovacije

Mladi@inovacije

Mladi@inovacije


Kastav – 2. nacionalna izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva mladih održana je 22. i 23. listopada u izložbenom prostoru Šporove jame. Pokrovitelj i domaćin ove izložbe je Grad Kastav, a organizator, Klub inovatora KIN Kastav uz suorganizatora, Zajednicu tehničke kulture Rijeka i Savez inovatora PGŽ. Izložba se održala pod pokroviteljstvom Grada Kastva, ujedno i domaćina izložbe.
Na izložbi su prezentirati mladi inovatori i mentori iz 6 županija. Cilj izložbe bila je animacija mladih inovatora i njihovo informiranje o značaju inovacija i tehničke kulture za razvoj poduzetništva i upoznavanje s radom njihovih vršnjaka iz drugih krajeva Hrvatske.
Zajednica tehničke kulture Rijeka na svom izložbenom prostoru predstavila je radionicu i radove nastale u Tehničkom centru mladih, namijenjenu učenicima i mentorima za provedbu praktičnih radova, odnosno razvijanju novih ideja uz svladavanje tehnika obrade i spajanja materijala.
Izložba se zatvorila danas 23. listopada svečanom dodjelom medalja, diploma i priznanja najuspješnijim radovima mladih inovatora i tehničara.
Nagrade mladim inovatorima dodijelili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke – Veljko Karabaić, te zamjenik gradonačelnika Grada Kastava – Dean Jurčić. Dodijeljeno je 18 zlatnih, 9 srebrnih i 10 brončanih medalja, a za tehničko stvaralaštvo mladih po jedna zlatna, srebrna i brončana medalja.
Zlatne medalje uručene su Leonu Šneleru, Tomislavu Novoselu, Nenadu Zlamalu, Zvonimiru Šafranu (Zagreb), Domagoju Hasiji (Osijek), Kristianu Jožefu (Beli Manastir), Josipu Luciću, Željku Borojeviću i Josipu Jelušiću iz Slavonskog Broda te Nikoli Cupaću, Tomislavu Matiću, Mateju Peši, Nikoli Grguriću, Marinu Kalčiću, Tomislavu Šoštariću, Adrianu Smijulju, Ivanu Ćinku i Darku Stolcu iz Rijeke.
Srebrnu medalju dobili su Tomislav Koletić i Antonio Topić iz Zagreba, Josip Šalavardić (Osijek), Ines Hosman (Zaprešić), Krešimir Bedenik (Vukovar), Ante Brnas (Imotski) te Mauro Josipović, Ante Topić i Deni Srdoč iz Rijeke. Brončanu medalju su dobili Filip Kovačić-Popov, Igor Petek, Tihana Ciglar, Vladimir Korak, Tomislav Sokolović i Matija Jakšić iz Zagreba te Anton Bačić, Aleksandar Simeunović, Alen Mavrinac i Diego Sušanj iz Rijeke.
U kategoriji tehničkog stvaralaštva mladih zlatnu medalju dobila je Marija Banovac, srebrnu Patrik Stanić, a brončanu CTK Črnomerec.

error: Content is protected !!