MLADI@INOVACIJE – Mladi inovatori od sutra u Školskoj sportskoj dvorani Kastav

Arhiva

Arhiva

– Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu, poručili su organizatori.

Kastav – 9. Nacionalna izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva mladih u naredna tri dana održavat će se u Školskoj sportskoj dvorani u Kastvu.

Uz slobodan ulaz svi zainteresirani moći će posjetiti izložbu već sutra, 15. rujna od 14 do 19 sati, dan kasnije vrata dvorane bit će otvorena od 10 do 19 sati, a posljednjeg dana izložbe, 17. rujna, od 10 do 14 sati.

plakat2016_mladi_inovacije_2016_kastav

– Ove godine organizatori nastavljaju s dobrom praksom, radove će sva tri dana pregledavati tri Ocjenjivačka suda gdje će prvi činiti članovi udruga inovatora iz Rijeke (ne i profesori), drugi profesori/mentori iz manjih sredina i treći sami učenici. Organizatori vjeruju da će na taj način ocjenjivanje biti još transparentnije. I ove godine atraktivnost izložbe je zagarantirana i svi oni koji dođu neće biti razočarani. Ove godine na centralnom dijelu izložbe biti će prezentirani radovi mladih inovatora – osoba do 30 godina starosti. Riječ je o mladima koji su završili školovanje, a sudjelovali su u smotrama tehničkog stvaralaštva kroz školska natjecanja i slične aktivnosti. Organizator izložbe MLADI@INOVACIJE ih prepoznaje i daje im poseban značaj. Kao i do sada, petu godinu za redom, program izložbe odvijati će se uz pomoć učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka i mladih inovatora IN kluba koji su prihvatili suorganizaciju ovog projekta. Vjerujemo da će i KIN klub Kastav i Klub inovatora “ŠTERIKA” Praputnjak iskoristiti priliku i prezentirati svoje stvaralaštvo, te najaviti nove programe. Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu, poručili su organizatori.

Satnicu događanja možete pogledati na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net