MNK Gorovo: Andrea Štemberger u mladoj reprezentaciji Hrvatske

Liburnija.net: Kadeti MNK Gorovo

Liburnija.net: Kadeti MNK Gorovo

Kadeti su ove godine osvojili Sportske igre mladih u županiji, drugo mjesto na regionalnom prvenstvu Hrvatske i sedmi su u državi.

Opatija – Sedamnaestogodišnji Andrea Štemberger pozvan je na pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske koje se upravo održavaju u Otočcu.

Andrea Štemberger

Andrea Štemberger

Pripreme vodi izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske, Mato Stanković, a pomoćnici će mu biti renomirani treneri Marinko Mavrović, Marin Smoje, izbornik U21 reprezentacije Mladen Perica i reprezentativni golman Ivo Jukić. Velik je to uspjeh za mladog Andreu koji je u zadnjem kolu 2. HMNL – zapad upisao prve minute za seniorsku ekipu i zabio svoj prvijenac MNK Grobniku. Do sad je bio stožerni igrač kadeta, čak i juniora, a nema sumnje kako će od iduće godine dobivati veću minutažu u seniorskoj konkurenciji.

– Biti će to prvi puta da se okupljaju kadetska i juniorska reprezentacija u povijesti našeg futsala što je dobar pokazatelj da se napokon počelo raditi s omladinskim kategorijama na razini cijele države. Mladog Andreu je na okupljanje vodio trener Mario Kovčalija koji s njim radi već treću godinu. U klubu radimo dobar posao s omladinski kategorijama i nadam se da ćemo nastaviti ubuduće. Mario je vrlo talentiran i perspektivan trener koje ćemo sigurno uputiti na daljnje školovanje. Nije samo Andrea u kadru kadetske reprezentacije, tu je još i Mateo Monjac koji je dobio predpoziv, a zanimljivi su i još dvojica mlađih igrača. Mi smo mali klub, na rekreativnoj razini, ali s ogromnim potencijalom. Kadeti su ove godine osvojili Sportske igre mladih u županiji, drugo mjesto na regionalnom prvenstvu Hrvatske i sedmi su u državi. Iduće sezone imati ćemo jake i juniore i kadete, a i u Školi futsala ima par zanimljivih igrača. Gorovo će imati još reprezentativaca, rekao je Domagoj Tramontana ispred MNK Gorovo.

andrea_stemberger_mnk_gorovo_poziv

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!