MNK Gorovo: Juniori polovičnim uspjehom počeli prvenstvo

Liburnija.net: Juniori MNK Gorovo @ Opatija

Liburnija.net: Juniori MNK Gorovo @ Opatija


Bitnije je da odigramo momčadski i da nastojimo nametnuti svoju igru te ostavimo dobar dojam koji će u slijedećim kolima zasigurno biti jamstvo uspjeha, rekao nam je trener juniora Domagoj Tramontana, a u nastavku teksta pročitajte izvještaje i rezultate dosad odigranih utakmica.
Opatija – Polovicom siječnja, točnije 22. počelo je malonogometno prvenstvo Hrvatske za juniore iz zapadne skupine. Prvo i drugo kolo odigralo se u novoj dvorani u Kastvu, a domaćinski par MNK Kastav i MNK Gorovo ugostili su istarski dvojac MNK Albona i MNK Potpićan.
– Pravo na optimizam imamo, nadam se da ćemo biti u punom sastavu i ne sumnjam u povoljan rezultat. No, bitnije je da odigramo momčadski i da nastojimo nametnuti svoju igru te ostavimo dobar dojam koji će u slijedećim kolima zasigurno biti jamstvo uspjeha, rekao nam je trener juniora Domagoj Tramontana.
U nastavku teksta pročitajte izvještaje i rezultate dosad odigranih utakmica.
MNK POTPIĆAN 98 ABS ATD – MNK GOROVO: 1 – 0 (1 – 0)
1.KOLO
Dvorana u Kastvu
22.01. 2012.
SUDAC: Robi Stojaković (Lovran)
DELEGAT: Nenad Ristić (Rijeka)
MJERITELJ VREMENA: Alen Rašpolić (Kastav)

STRIJELCI: 1-0 Baša
KARTONI: Celić, Begić, Fabeta, jakopović
MNK POTPIĆAN 98 ABS ATD: Begić, Škiljan, Braušić, Fabeta, Celić, Baša, Badrov, Vuletić, Simić
MNK GOROVO: M. Jakopović, Karlić, Kovačević, Mužić, Pejić, L. Jakopović, Smolčić, Gačanin, Francetić, Frolja, Perković
Prilično izjednačena utakmica od samog starta završila je očekivanom pobjedom papirnatog favorita Potpićna iako su Opatijci ostavili bolji dojam na terenu, no realizacija im je bila vrlo loša.
– Nekoliko ”mrtvih šansi“ zapucali smo u prvom djelu, no ponajbolji igrač Istrana, Edi Baša matirao je inače izvrsnog Jakopovića plasiranim udarcem s 9 metara u petoj minuti. Gačanin, Smolčić i Mužić bili su neprecizni u više navrata dok je ostale pokušaje s lakoćom zaustavljao odlični Tomas Begić. U drugom dijelu nesmotrena i početnička reakcija Luke Jakopovića koji je, doduše na provokaciju, odgurnuo protivničkog igrača i zaradio direktni crveni karton, skoro nas je koštala utakmice, ali su Frolja, karlić i Mužić izvrsno odigrali obranu s tri igrača i uskoro je Francetić nadomjestio isključenog jakopovića i u slijedećem napadu skor donio izjednačenje, ali je njegov udarac završio iznad grede iako je u toj situaciji bilo teže promašiti vrata. Do kraja utakmice nismo uspjeli realizirati fizičku nadmoć i spremnost, te kvalitetu i nepravedno izgubili utakmicu, komentirao je trener juniora, Domagoj Tramontana.
MNK GOROVO – MNK ALBONA: 4 – 5 ( 2 – 2)
2.KOLO
Dvorana u Kastvu
22.01.2012.
SUDAC: Željko Pavlešić (Rijeka)
DELEGAT: Vojo Aladžić (Rijeka)
MJERITELJ VREMENA: Alen Rašpolić (Kastav)

STRIJELCI: 0-1 S. Stević, 1-1 Francetić, 1-2 Matulja, 2-2 Frolja, 2-3 Panić, 3-3 Gačanin, 3-4 Matulja, 4-4 Smolčić, 4-5 S. Stević
KARTONI: Stević, Matulja, Jurkota
MNK GOROVO: Perković, Karlić, Kovačević, Pejić, Smolčić, Gačanin, Francetić, Frolja, M. Jakopović
MNK ALBONA: Jurkota, Bakija, Čerljenko, S. Stević, Trumić, Matulja, V. Stević, Panić, Macura, Šepić
– I u drugoj utakmici sportska sreća nas nije pomazila. Jednostavno nismo bili u optimalnoj formi i premda kretanje rezultata to ne govori, bili uvjerljivo bolja momčad na terenu, čak i bez Luke Jakopovića koji je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona i Luke Mužića koji je morao otputovati za Zagreb. Niz ružnih promašaja i stopostotnih prilika narušilo je moral ekipe koja je u posljednjim minutama izgledala kao razbijena vojska usprkos htijenju i zalaganju pojedinaca. Na kraju utakmice nismo imali više igrača jer su Karlić i Frolja bili ozlijeđeni, a Kovačević bolestan pa je umorni Pejić morao igrati svih 20 minuta drugog dijela usprkos nedostatku snage. Smolčić nije uspio realizirati kazneni udarac s 10 metara, no to je ispravio uspješnom realizaciju šesterca, dok su Gačanin, Frolja i Francetić zabijali iz igre nakon individualnih prolaza 1 na 1. Igra je bila zadovoljavajuća, no splet okolnosti nije nam dobio 3 željena boda, komentirao je trener juniora, Domagoj Tramontana.
MNK ARGONUTI – MNK GOROVO: 6 – 5 (1-1)
3.KOLO
Dvorana u Malom Lošinju
28.01.2012.
SUDAC: Sendi Soldatić (Potpićan)
DELEGAT: Vladimir Romić (Otočac)
MJERITELJ VREMENA: Dario Brčić (Argonauti)

STRIJELCI: 1-0 Martuslović, 1-1 Frolja, 1-2 Smolčić, 1-3 Smolčić,2-3 Mesić, 3-3 Cavedoni, 3-4 Smolčić, 3-5 Francetić, 4-5 Martuslović, 5-5 Biljan, 5-6 Biljan
KARTONI: /
MNK ARGONAUTI: Topić, Biljan, Mesić, Macola, Marić, Martuslović, Cavedoni, Todorović
MNK GOROVO: M. Jakopović, Karlić, Pejić, Smolčić, Francetić, Frolja, Kurti, Durbić
– Premda nam je već dosta da nam protivnici i gledatelji govore da smo ponajbolja momčad ovog prvenstva, moramo utvrditi kako to nije baš tako. Treći poraz za redom u utakmicama u kojima dominiramo nije slučajan i moram ose zapitati gdje griješimo. Vrlo zanimljivu utakmicu, odigrali smo protiv domaćina kojeg smo ocijenili autsajderom i trebali smo rutinirano privesti kraju. No, taktički možda nezreli, pobijedili su nas htijenjem i voljom za osvajanjem tri boda. Izvrsni Martuslović i Mesić pravili su mnogo problema našim obrambenjacima Pejiću, Frolji, te posebice Karliću i Durbiću koji su svojim, pomalo čudnim, potezima davali mnogo prostora za udarce koju su u konačnici odsjedali iza indisponiranog Jakopovića. Loš dan spomenute dvojice i golmana presudili su da u zadnje dvije minute primimo 3 gola i izgubimo dobivenu utakmicu. U dva smo navrata prokockali prednost od dva gola, usprkos odličnim Smolčiću i Francetiću koji su predvodili sve naše akcije. U posljednjim sekundama utakmice Marin Pejić napravio je ”neoprostivu“ pogrešku i dodao svom golmanu, sudac je opravdano dosudio indirekt iz kojeg je Ante Biljan, koji je netom prije izjednačio, postavio konačnih 6-5 za domaćina i preuzeo titulu najboljeg igrača susreta. Ohrabruje nas samo činjenica da smo dva gola dali iz uigranih akcija za koje naši oponenti nisu imali riješena, komentirao je trener juniora, Domagoj Tramontana.
MNK GOROVO – MNK LOŠINJ: 13 – 1 (6-1)
4.KOLO
Dvorana u Malom Lošinju
28.01.2012.
SUDAC: Sendi Soldatić (Potpićan)
DELEGAT: Vladimir Romić (Otočac)
MJERITELJ VREMENA: Dario Brčić (Mali Lošinj)

STRIJELCI: 1-0 Karlić, 2-0 Pejić, 3-0 Pejić, 3-1 Orlić, 4-1 Pejić, 5-1 Francetić, 6-1 Pejić, 7-1 Pejić, 8-1 Francetić, 9-1 Smolčić, 10-1 Smolčić, 11-1 Frolja, 12-1 Pejić, 13-1 Smolčić
KARTONI: Pejić
MNK GOROVO: M. Jakopović, Karlić, Pejić, Smolčić, Francetić, Frolja, Kurti, Durbić
MNK LOŠINJ: Urem, Alburić, Kajkara, Orlić, Kuderna, Krajina, Matušan, Patković, Baričević
– Nakon što tri kola nismo ostvarili zaslužene pobjede, moralo nam se otvoriti negdje. Doduše, dečki iz MNK Lošinja bili su dvije godine mlađi od naših prvotimaca i odigrali su drugu utakmicu za redom, no zaista smo pokazali nadmoć u svim segmentima igre. Dogovor na poluvremenu urodio je plodom i od prve minute krenuli smo pritiskati protivnike predvođeni raspoloženim kapetanom Marinom Pejićem koji je sa 6 golova predvodio naše dečke u veličanstvenoj pobjedi nad domaćinima. Svi igrači dali su maksimum i htjenjem i voljom pokazali kako se igra pravi futsal. Smolčić, Francetić i Frolja bili su standardno dobri, dok su sa tribina u nekoliko navrata stizale ovacije i pljesak za najmlađeg igrača na terenu Đerđa Kurtija koji je svojim potezima zacementirao mjesto u juniorskoj momčadi i dokazao da se na njega definitivno može računati u budućnosti, komentirao je trener juniora, Domagoj Tramontana.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!