MNK Gorovo: Zaslužena pobjeda na Lošinju


Titula derbija opravdana je izvrsnom utakmicom, u kojoj je gostujuća momčad slavila sa 3 – 5. Nakon početnog ispitivanja snaga, domaćini su poveli golom Borića u sedmoj minuti.
Opatija – Derbi 18. kola 2. HMNL-zapad igrao se u Malom Lošinju gdje je MNK Lošinj ugostio drugoplasiranog MNK Gorovo.
Titula derbija opravdana je izvrsnom utakmicom, u kojoj je gostujuća momčad slavila sa 3 – 5. Nakon početnog ispitivanja snaga, domaćini su poveli golom Borića u sedmoj minuti, no do kraja poluvremena gosti izjednačavaju preko Živulića, potom vode 1-2 nakon školski izvedenog duplog pasa Mažurana i Petričića.
Drugo poluvrijeme krenulo je jednako uzbudljivo. Prvo ime domaćina, Boško Babić bio je prilično motiviran i poravnava na 2-2 te se u nekoliko navrata činilo da će doći do novog preokreta. Opatijci su svoju ulogu favorita opravdali u30. minuti kada kapetan Mažuran zabija za novo vodstvo, potom debitant Gulić zabija svoj prvijenac za 2-4 u najvažnijem trenutku, kada se “lomila utakmica.” Pobjedu potvrđuje Kirigin udarcem izvana, a u posljednjim trenucima utakmice Babić zabija počasni pogodak. Bio je to još jedan dvoboj – dvoboj dva ponajbolja vratara, Bernarda Kučića s lošinjske i Morena Milenkovića s opatijske strane.

Liburnija.net: Ekipa MNK Gorovo


Odličnu formu potvrdio je Milenković, igrač utakmice koji je obranio sve što je mogao te opravdao špekulacije da se radi o kalibru za U21 reprezentaciju.
– Zaslužena pobjeda gostujuće ekipe, koja je bila bolja na terenu. Naši dečki nisu iskoristili svoje prilike, u situaciji 1 na 1 s gostujućim golmanom koji je definitivno bio prvo ime utakmice. Čestitam MNK Gorovo na pobjedi, uz napomenu kako mi je žao, da nalaze na drugom mjestu, jer definitivno imaju kvalitetu za viši rang natjecanja, komentirao je Gvido Samardžić, predsjednik MNK Lošinj.
REZULTATI KOMPLETIRANOG 18. KOLA:
MNK LOŠINJ – MNK GOROVO: 3 – 5
MNK LOŠINJ:
Kučić, Beriša, Bilen, Mijolović, Gadža, Babić, Lovrečić, Borić, Gajić
MNK GOROVO: Milenković, Gulić, Živulić, Kirigin, Mažuran, Petričić, Tomić
STRIJELCI: 1-0 Borić, 1-1 Živulić, 1-2 Petričić, 2-2 Babić, 2-3 Mažuran, 2-4 Gulić, 2-5 Kirigin, 3-5 Babić
MNK ARGONAUTI – MNK KASTAV: 2 – 2
MNK ARGONAUTI:
Topić, Krajina, Spaći, Antoninić, Žderić, Tomljanović, Todorović, Biljan
MNK KASTAV: Bošnjak, Kosanović, Brčić, Vidović, Jerbić, L. Baljak, M. Baljak, Kamenar
STRIJELCI: 0-1 L. Baljak, 1-1 Krajina, 1-2 Jerbić, 2-2 Spaći
MNK ALBONA – MNK OTOČAC: 0-3 b.b.
MNK GROBNIK – slobodan

Liburnija.net: Ekipa MNK Lošinj


Ivan Mellor / Liburnija.net