‘Mogu i ja’ – Najavljene 11. Sportsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi

Organizatori očekuju iz dvadesetak udruga i ustanova s područja Republike Hrvatske, BiH i Slovenije te volontera iz O.Š. R. K. Jeretov.

Opatija – Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, pod pokroviteljstvom grada Opatije, KŠR Gorovo organizira 11. sportsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi.

Manifestacija će se održati u subotu, 8. prosinca u dvorani Marino Cvetković, s početkom u 10 sati.

– U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Ujedno je i integracijski sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Sudionike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici, te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život, istaknuo je Dalibor Korenić, ispred organizatora.

error: Content is protected !!