Mogu i ja – Održane 7. Sportsko rekreativne igre za osobe s invaliditetom i volontere @ Opatija

mogu_i_ja_sportska_dvorna_marino_cvetkovic_opatija_2014

Sudjelovalo je dvanaest udruga i centara za osobe s invaliditetom, intelektualnim poteškoćama i posebnim potrebama iz Primorsko-goranske županije i Slovenije te učenici volonteri.

Opatija – Sedme po redu sportsko rekreativne igre za osobe s invaliditetom i volontere ”Mogu i ja“, kojima su obilježeni Svjetski dan osoba s invaliditetom i Svjetski dan volontera, okupile su 6. prosinca u sportskoj dvorani “Marino Cvetković” stotinjak sudionika te njihovih pratitelja. Manifestaciju je organizirao KŠR ”Gorovo“, suorganizator je bila Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije, a pokrovitelj Grad Opatija – Zdravi grad. Prisutne je u ime Grada Opatije pozdravio zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, a posebno iznenadio i razveselio Sveti Nikola koji ih je darivao slatkišima. Sudjelovalo je dvanaest udruga i centara za osobe s invaliditetom, intelektualnim poteškoćama i posebnim potrebama iz Primorsko-goranske županije i Slovenije te učenici volonteri.

Nakon zagrijavanja uz zumbu, članovi Udruge za sindrom Down, CUDV-a Draga iz Slovenije, Dnevnog centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centra za rehabilitaciju Rijeka podružnica Kraljevica, OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, opatijskih Kolibrića DND-a, Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije, Udruge osoba i invaliditetom Srce Rijeka, Udruge osoba s cerebralnom paralizom Rijeka, Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac Rijeka, Udruge osoba s invaliditetom Crikvenica te Centra za rehabilitaciju Rijeka natjecali su se u štafeti, sportskom poligonu, pikadu, kuglanju loptom, nogometu i boćanju, a pobijedili su – svi!

– U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika, a ujedno je to i integracijski sportsko-rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje se provode uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su pobjednici već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti. Sudionike školske dobi želja nam je educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život, istaknuo je direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!