Mogu i ja – Ove subote održavaju se 7. Sportsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi

Arhiva

Arhiva

Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Opatija – Povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, KŠR Gorovo i grad Opatija, organiziraju sedme po redu Sportsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi. Manifestacija će se održati u subotu, 6. prosinca s početkom u 9 i 30 sati, u dvorani Marino Cvetković. Na ovoj zanimljivoj sportskoj manifestaciji očekuje se 120 sudionika iz desetak udruga i ustanova s područja Republike Hrvatske te volonteri iz opatijske osnovne škole ‘Rikard Katalinić Jeretov’.

– U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Ujedno je i integracijski sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i biti će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život, istaknuli su organizatori.

U 9 i 30 sati otvorit će se sportsko rekreativni susret uz mimohod, podizanje zastave i prisegu nakon čega slijedi Zumba aerobic za sve sudionike. U 10 sati započinje program A – MATP – program treninga motoričkih aktivnosti prilagođen osobama sa težim i teškim fizičkim i psihičkim oštećenjima, program B – Integracijski sportsko rekreativni program za osobe s invaliditetom i partnere (volontere) koji se sastoji od slijedećih aktivnosti: sportski poligon, štafeta, pikado, kuglanje loptom, nogomet, badminton, program C – Boćanje za osobe s invaliditetom – program je namijenjen osobama s cerebralnom paralizom, intelektualnim poteškoćama i svima ostalima s invaliditetom. Program će prezentirati ‘Bkosi Pulac’ iz Rijeke.

Serena Calderara / PodUckun.net

error: Content is protected !!