Moja filmska priča uz projekciju filma Prvi čovjek @ Art-kino

Moja filmska priča projekt je kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice.

Rijeka – U utorak, 16. listopada u 18 sati u Art-kinu održat će se javno predstavljanje projekta Moja filmska priča sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Neposredno nakon predstavljanja projekta, u sklopu programa bit će prikazan film Prvi čovjek (First Man, Sjedinjene Američke Države, 2018., 141 min.)

Moja filmska priča projekt je kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. Prilikom javnog predstavljanja projekta, posjetitelji će saznati više o Filmskom klubu 54+ namijenjenom toj dobnoj skupini kroz koji će svi zainteresirani članovi moći ostvariti pravo sudjelovanja u planiranim projektnim aktivnostima.

Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018./2019. moći aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i birati filmove koji će biti prikazani. Nudit će im se i mogućnost volontiranja u realizaciji redovnih programa Art-kina. Uz sve to, zainteresirani članovi imat će priliku sudjelovati i u nizu kreativnih radionica putem kojih će se moći pobliže upoznati s radom Art-kina, ali i istraživati sam filmski medij.

O svemu će tome biti više riječi 16. listopada u 18 sati, a nakon toga publika će moći uživati u filmu Prvi čovjek, povijesno-biografskoj drami o prvom slijetanju čovjeka na Mjesec. Film je prema knjizi Jamesa R. Hansena režirao Damien Chazelle, najmlađi dobitnik Oscara za najboljeg redatelja (2016. godine za film La La Land), a među glumačkom ekipom ističu se Ryan Gosling, Claire Foy i Jon Bernthal.

Po završetku programa uslijedit će kratko druženje u atriju Art-kina pri čemu će se svi zainteresirani posjetitelji s navršenih 55 godina života moći besplatno učlaniti u Filmski klub 54+. Organizacija događanja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net