More na djelu Slatine nezadovoljavajuće kvalitete – Zabranjeno kupanje na plaži pored portića @ Opatija

…ilustracija…

Iz Grada Opatije poručili su kako intenzivno rade na otrkivanju uzroka zagađenja, a ekipe Komunalca i Liburnijskih voda provode ispitivanja.

Opatija – Zabranjeno je kušanje na plaži Slatina jer je utvrđeno da je kvaliteta morske vode na dijelu plaže Slatina, ispod hotela Milenij, nezadovoljavajuća.

– Grad Opatija poduzima hitne mjere kojima ispituje razloge nezadovoljavajuće kvalitete morske vode te će uzroci biti otklonjeni u najkraćem mogućem vremenu. Na ostalim opatijskim plažama morska voda je i dalje prema analizi uzoraka, koju radi Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, izvrsne kvalitete. O razlozima zagađenja i prestanku zabrane kupanja građani će biti pravovremeno obaviješteni, stoji u informaciji iz Grada Opatije.

O zagađenju mora već i ranije je objavljeno na Facebook grupi Opatija u srcu, gdje je korisnica opisala kako su joj kazali da je more nečisto nakon što se okupala s djecom. Članovi grupe kritizirali su informaciju da se obavijest o zagađenom moru nije ranije objavila i da je ljudima dopušteno da se nastave kupati i nakon saznanja o zagađenju. Također, pojavila se informacija da je zagađenje uzrokovano puknućem kanalizacijske cijevi, no ta informacija nije potvrđena.

– Došlo je do ulaska fekalija u oborinski kanal, a intenzivno radimo na istraživanju uzroka. Provjeravamo detaljno i javni kanalizacijski sustav, sustave hotela u okolici, ali i ispitujemo je li možda došlo do kakvog „divljeg“ spajanja u sustav. Ekipe rade na terenu, a konkretnije rezultate ispitivanja trebali bismo imati tijekom sutrašnjeg dana, kazao je direktor Komunalca Ervino Mrak.

Davor Žic / Podučkun.net
tagovi: opatija, liburnija, pod učkun, poduckun.net, zagađenje mora, slatina,

error: Content is protected !!