Mošćenice ovog petka slave svoj povijesni dan – Kandalora donosi predavanje i štoriju va 6 čini @ Mošćenička Draga

ARHIVA

Program će početi u 17 sati u restoranu Perun predavanjem na temu karnevalskih običaja ovog kraja, a nastaviti se u 18 sati predstavom na otvorenom.

Mošćenice – Kandalora, povijesni dan Mošćenica, proslavit će se u petak, 9. veljače s početkom u 17 sati u restoranu Perun u Mošćenicama. Program će započeti predavanjem pod nazivom „Dok je Pusta, situacija ni gusta“ u kojem će Christina Jukić i Marino Mihalj s diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta predstaviti predstavljačke oblike i turistički aspekt pokladnih običaja Mošćeničke Drage i Mošćenica.

Nakon toga, u 18 sati, održat će se već tradicionalna „predstava na oprten po Mošćenicah“. Redatelj i scenarist Riccardo Staraj je pripremio „štoriju va šest čini“ koja će publiku vratiti u 1872. godinu, pri čemu će se prvi čin održati pod štremun sv. Bartula, drugi na Kosnice, treći u crkvi sv. Andrije, četvrti u Tošu, peti na šetnici oko grada, a posljednji na Stražnice.

Pokrovitelji ovog događanja su Općina Mošćenička Draga i draška Turistička zajednica, a organizator Katedra Čakavskog sabora Mošćenička Draga.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!