Mošćenički pinel 2016. – Lajtmotivi 8. međunarodne likovne kolonije su mošćeničke zbilje i fantazije

Arhiva

Arhiva

Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2016. traje šest dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Svečano otvorenje kolonije održat će se 20. kolovoza u 19:30 sati, a zatvaranje 26. kolovoza u isto vrijeme.

moscenicki_pinel_2016

Mošćenice – Osma međunarodna likovna kolonija ‘Mošćenički pinel 2016.’ počinje 20. kolovoza, kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 26. kolovoza izložbom novonastalih radova.

Cilj ove kolonije je promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije.

U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel sudjeluje osam umjetnika iz Hrvatske i inozemstva – Nenad Fišer i Nena Šešić Fišer (Nizozemska), Katarina Novaković (Srbija), Sonja Škalamera i Željan Pavić (Hrvatska), Miloš Prekop (Slovačka), Ellen Semen (Austrija) te Livio Zoppolato (Italija).

Arhiva

Arhiva

Lajtmotivi 8. međunarodne likovne kolonije su mošćeničke zbilje i fantazije, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga dok su suorganizatori Turistička zajednica Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Zajednica Talijana Mošćenička Draga, pod stručnom paskom Mateje Jerman, povjesničarke umjetnosti.

Umjetnici stvaraju na otvorenim prostorima grada Mošćenica, a izložba nastalih radova bit će postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama. U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 24. kolozova u 10 sati. Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga (051-739-166) ili kod učiteljice gđe. Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2016.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!