‘Mreža kina na egzotičnim lokacijama’ u Memorijalnom centru Lipa pamti

Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja u dislocirane prostore, programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastoji povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja.

Lipa – U susjedstvu Matulji u petak, 30. kolovoza i u subotu 31. kolovoza 2019. godine od 20 sati, na terasi Memorijalnog centra Lipa pamti (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka) održavat će se projekcije dokumentarnih filmova ‘Dani ludila’, ‘ Izlaz’, ‘ Josipa, volim te’ i ‘Svaki zid su vrata’.

Naime, programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i KineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) održavaju uzbudljivo filmsko ljeto u čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: u Delnicama, Gomirju, Mrkoplju, Drenovi, Lovranu, Novom Vinodolskom, Vrbniku, Matuljima, Kostreni, na Rabu i Unijama!

Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja u dislocirane prostore, programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastoji povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.

U susjedstvu Matulji u petak, 30. kolovoza i u subotu 31. kolovoza 2019. godine od 20 sati, na terasi Memorijalnog centra Lipa pamti u Lipi (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka) održavat će se projekcije dokumentarnih filmova, prema sljedećem rasporedu:

30.08.2019. (petak):
20,00 sati – „Dani ludila”,
21,45 sati – „Izlaz”.

31.08.2019. (subota):
20,00 sati – „Josipa, volim te”,
21,30 sati – „Svaki zid su vrata”.

 

error: Content is protected !!